Η δυναμική και τα όρια της κοινωνίας πολιτών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η δυναμική και τα όρια της κοινωνίας πολιτών

Ζητήματα management και διαχείρισης έργων από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις

Συλλογικό έργο

Κωνσταντίνος Λιαρίκος

Αλέξανδρος Αφουξενίδης

9.50€ -10% 8.55€

Χωρίς αμφιβολία η δραστηριότητα των ΜΚΟ αποτελεί ένα από τα περισσότερο συζητημένα θέματα της τελευταίας δεκαετίας στο χώρο των κοινωνικών επιστημών. Το βιβλίο αυτό δεν αφορά τόσο στις πολλές και διαφορετικές θεωρητικές προσεγγίσεις του ζητήματος, αλλά επικεντρώνεται στη λειτουργία των ΜΚΟ ως φορέων διαχείρισης κονδυλίων και υλοποίησης προγραμμάτων. Με το παραπάνω ως βασική αναφορά, τα κείμενα αυτού του τόμου πραγματεύονται ζητήματα μελέτης και / ή εφαρμογής μεθοδολογιών και επιστημονικών προσεγγίσεων στη διοίκηση και διαχείριση έργων στο χώρο των ΜΚΟ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι συγγραφείς των κειμένων αποτυπώνουν την εμπειρία τους από την εφαρμογή τεχνικών διαχείρισης έργων σε πραγματικά προβλήματα και εστιάζουν σε προσεγγίσεις επίλυσής τους, διατυπώνοντας ολοκληρωμένες προτάσεις εφαρμογής νέων μεθοδολογιών και τεχνικών, ενώ βλέπουν κριτικά υπάρχουσες δομές και εφαρμογές.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Λιαρίκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Αφουξενίδης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Αφουξενίδης είναι Κοινωνιολόγος και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παντελής Σκλιάς

Παντελής Σκλιάς (Συγγραφέας)

Ο Παντελής Σκλιάς είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK) στο γνωστικό αντικείμενο της διεθνούς πολιτικής οικονομίας. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, με υποτροφία του ΙΚΥ. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ως συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό). Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σχέσεων) καθώς επίσης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης). Είναι επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών για τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον του Πανεπιστημίου Sussex. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Ευρωπαϊκή Προοπτική, με σημαντική δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στις χώρες των Βαλκανίων (ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Αλβανία, Σερβία), του Τρίτου Κόσμου (Ισημερινός, Κένυα, Μαλί, Τανζανία, Κοινοπολιτεία της Δομίνικα, Ινδία) και της πρώην ΕΣΣΔ. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η μελέτη της διεθνούς πολιτικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της πρώην ΕΣΣΔ και του Τρίτου Κόσμου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος

Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος A. Φραγκονικολόπουλος είναι αν. καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και κάτοχος της Έδρας Jean Monnet. Σπούδασε Πολιτική και Διακυβέρνηση και πήρε το διδακτορικό του στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Καντέρμπουρυ (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Ο παγκόσμιος ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων" (Σιδέρης, 2007) και "Ο εκδημοκρατισμός της παγκόσμιας διακυβέρνησης: Μια εισαγωγή στην Κοσμοπολιτική Δημοκρατία" (Σιδέρης 2010). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους και κείμενα σε περιοδικά όπως το Global Society (2005), The Round Table (1987), Paradigms (1995), Journal of Contemporary European Studies (2010), Journal of Media and Cultural Politics (2010), Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης (2006) και Ζητήματα Επικοινωνίας (2008). Είναι επίσης συνεπιμελητής του βιβλίου "Transnational Celebrity Activism: Changing the World?" (Intellect, 2011).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κλεάνθης Ι. Συρακούλης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Κορομπίλιας (Συγγραφέας)

Διπλωματούχος του τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Χωροταξία και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φώτης Βλάχος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Ζερβός (Συγγραφέας)

Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Σπυριδάκη (Συγγραφέας)

Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Αφουξενίδης (Επιμέλεια)

Ο Αλέξανδρος Αφουξενίδης είναι Κοινωνιολόγος και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Κλεάνθης Ι. Συρακούλης (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
133
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.298 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση