Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιερομονάχου Διονυσίου του εκ Φουρνά των Αγράφων
(Έργα και ημέραι στη γενέτειρά του)
Συγγραφέας:   Δημήτριος Γ. Τσέλιος


Ιερομονάχου Διονυσίου του εκ Φουρνά των Αγράφων
Εδώ και αρκετά χρόνια ένιωθα την ανάγκη ν΄ ασχοληθώ με το θέμα: "Διονυσίου του εκ Φουρνά των Αγράφων - Έργα και ημέραι στη γενέτειρά του", γιατί πιστεύω πως κάθε συντοπίτης του πρέπει να γνωρίσει και να μάθει το τεράστιο -όπως φαίνεται σήμερα- έργο, που κατάφερε να ολοκληρώσει στη γενέτειρά του Φουρνά.
Ο ταπεινός αυτός ιερομόναχος, που στη ζωή του προτίμησε τον πιο δύσκολο δρόμο, φαντάζει σήμερα ως το πρότυπο ιδανικής και άκαμπτης θέλησης αφενός και αφετέρου ως ο άνθρωπος, που αγάπησε το συνάνθρωπό του παρέχοντάς του ό,τι πολύτιμο, ό,τι αγαθό και ό,τι ψυχωφελές για μια ζωή κατά Χριστόν.

Το βιβλιαράκι αυτό αφιερώνεται στους συντοπίτες μου ή για να μεταχειριστώ λέξη του Διονυσίου, "ομοπάτριδές" μου, με την παράκληση να διαβαστεί, για να μάθουμε όλοι μας πως ο Διονύσιος, στα δύσκολα εκείνα χρόνια που έζησε, ανέδειξε την ιδιαίτερη πατρίδα μας με το επαναστατικό κυριολεκτικά έργο του. Αφιερώνεται, επίσης, σε όλους εκείνους, που διακατέχονται από τον οίστρο της φιλομάθειας ή και ασχολούνται με τη μελέτη της περιόδου αυτής της ιστορίας μας.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 39 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 271.009 2 (Μοναχοί)
Άλλα πρόσωπα: Διονύσιος ο εκ Φουρνά (Εικονογράφος)
ISBN: 978-960-93-0776-5
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0776-0
Βάρος: 0.148 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τσέλιος, Δημήτριος Γ.
Ο Δημήτριος Γ. Τσέλιος γεννήθηκε στη Φουρνά Ευρυτανίας το έτος 1938. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας, τους Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φιλολογικό) και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής). Κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε σχολεία της περιοχής των Αγράφων Ευρυτανίας (1962-1969), της τ. Διοικήσεως Πρωτευούσης και στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (1977-1981). Προαχθείς στο βαθμό Επιθεωρητή Β΄ Δημοτικής Εκπαίδευσης υπηρέτησε στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια Τυρνάβου μέχρι το Δεκέβριο του 1982, που καταργήθηκε ο θεσμός. Για την υπηρεσιακή αποκατάστασή του τού απεδόθη η προσωρινή προσωποπαγής θέση του Ειδικού Παρέδρου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τον τίτλο της οποίας φέρει μέχρι σήμερα. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά. Μετέχει, ως μέλος, σε τοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Ευρυτανίας. Έλαβε μέρος σε δύο συνέδρια, που έγιναν στο Καρπενήσι, ως εισηγητής, και ανέπτυξε θέματα άμεσην έχοντα σχέση με τον "εκ Φουρνά των Αγράφων ιερομόναχο Διονύσιο".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.