Το Ασώματο θεριό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Ασώματο θεριό

Ιστορίες ανθρώπων, δράκων, και άλλων θηρίων

Ζωή Βαλάση

5.00€ -26% 3.70€

Σε κρυμμένα, παλιά, μαγικά βιβλία, ήρωες δεν είναι βασιλόπουλα και ιππότες, αλλά άνθρωποι όπως εσείς κι εγώ, όπως ο Ατρόμητος Ράφτης, που είναι απλώς ράφτης, εξαιρετικός όμως όταν τα βάζει με θεριά που δεν φαίνονται, δράκους που φιλοσοφούν και ωραίες, μοιραίες και τρομαγμένες πριγκίπισσες...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ζωή Βαλάση

Ζωή Βαλάση (Συγγραφέας)

Η Ζωή Βαλάση (γένους Τζίμα, Αθήνα 1945) είναι συγγραφέας και κριτικός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σορβόννη-Παρίσι IV. Από το 1976 έχει εκδώσει περισσότερα από πενήντα βιβλία, κυρίως για παιδιά, και έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, με το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, - είτε για επιστημονικά θέματα είτε με έργα μυθοπλασίας -, και με διάφορα παιδαγωγικά και ερευνητικά ευρωπαϊκά κέντρα για τη νεοελληνική λογοτεχνία και γλώσσα. Έχει προσκληθεί και έχει εκπροσωπήσει το ελληνικό παιδικό βιβλίο σε διεθνή συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις για το βιβλίο. Έχει τιμηθεί με ελληνικά και διεθνή βραβεία (1983, 1987, 2000, 2014) και έργα της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στο εξωτερικό. Καθιέρωσε τακτική στήλη κριτικής του παιδικού βιβλίου στην εφημερίδα Ριζοσπάστης (1975-1987), και δίδαξε επί είκοσι χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το μάθημα "Εισαγωγή στη μελέτη της Λογοτεχνίας και των Βιβλίων για Παιδιά".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωστής Βαλάσης

Κωστής Βαλάσης (Εικονογράφος)

Ο Κωστής Βαλάσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε μουσική, (φλάουτο στο Αττικό Ωδείο, κλασική κιθάρα στο Ωδείο του Γιάννη Τζόνκερ, ηλεκτρική κιθάρα με τον Γιάννη Σπυρόπουλο) - και πήρε πτυχίο αρμονίας. Τελείωσε τη Σχολή Κινηματογράφου "Θ.Α.Ν. Παπαντωνόπουλος - Δίπλωμα Ηχολήπτη). Παρακολούθησε επί δύο χρόνια το εργαστήριο σκηνογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. (Ζιάκας, Δρακούλη). Έχει συνθέσει μουσική και τραγούδια και έχει κάνει το μιξάζ ήχου για παραστάσεις κουκλοθέατρου και για εκπαιδευτικά προγράμματα του "Πολύπτυχου". Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής "Same Shoes Band". Έχει φιλοτεχνήσει μακέτες για σκηνικά σε τηλεοπτικές εκπομπές ("Ελάτε στη μαγεία του βιβλίου" παραγωγή ΕΚΕΒΙ 1997) και στα βιβλία με θεατρικά έργα "Ο Κλέφτης των Αστεριών" και "Το Χρυσολούλουδο" της Ζωής Βαλάση (σειρά "Κόκκινη κλωστή" Μικρή Θεατρική Βιβλιοθήκη). Έχει εικονογραφήσει τα βιβλία "Αιγαιοπελαγίτικα παραμύθια", της Πέπης Δαράκη και "Παραμύθια της Πελοποννήσου", της Ζωής Θ. Σπυροπούλου. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης παιδικού βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων το 1999 και το 2000, και έχει λάβει μέρος στο 7ο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους της Δράμας με το φιλμ "Μια νύχτα στον ΟΤΕ". Είναι μέλος της Εταιρεία Εικονογράφων ελληνικού παιδικού και εφηβικού βιβλίου "Αίσωπος". Εργάζεται στην προώθηση των παιχνιδιών στρατηγικής και διπλωματίας και μετέχει με μακέτες χαρακτήρων και τοπίων στα ετήσια τουρνουά.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
72
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.404 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση