Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ποιμαντική γάμου και οικογένειας

Offer
Το ανά χείρας βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα, τα οποία θεμελιώνουν μία Ποιμαντική Θεολογία του γάμου και της οικογενείας, σε συνδυασμό θεωρίας και πράξεως, για ν΄ αποτελέσουν συνάμα ένα εγχειρίδιο ποιμαντικής επιστήμης και τέχνης, που να αφορά στο μυστήριο αγάπης και στη μικρή εκκλησία, έννοιες δηλωτικές του γάμου και της οικογενείας στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Τα κείμενα αυτά προσφέρουν χρήσιμο υλικό για αναγνώστες, που επιδιώκουν τη σύζευξη στοιχείων της παραδόσεως και του σύγχρονου κόσμου, γύρω από φλέγοντα θέματα, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Εξετάζουν προϋποθέσεις, μορφές αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος, όταν σκοπεύει να εισέλθει εις γάμου κοινωνίαν. Δεν αρκούνται μόνο σε προβληματισμούς· ταυτόχρονα υποδεικνύουν σημεία υπερβάσεως των δυσκολιών, των κρίσεων και των κινδύνων. Στόχος τους είναι η μεταστοιχείωση του προσφερομένου υλικού και η προσφορά του με τρόπο επικοινωνιακά ορθό, ιδιαίτερα προς τους νέους μας.

25χ17 εκ., 179 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ποιμαντική Θεολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 253 (Ποιμαντική θεολογία)
ISBN: 978-960-527-464-1
ISBN (10ψήφιο): 960-527-464-7
Βάρος: 0.395 κιλά
Εκδότης: Αρμός
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
13.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Μ. Σταυρόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα, Πρακτική Θεολογία στο Erlangen (Γερμανία), Οικογενειακές Επιστήμες και Ψυχολογία στη Louvrain (Βέλγιο). Είναι διδάκτωρ Θεολογίας, διδάκτωρ Οικογενειακών Επιστημών και ψυχολόγος. Έχει διδάξει μεταξύ άλλων τα μαθήματα: της Ποιμαντικής, της Ποιμαντικής Γάμου και Οικογενείας, της Συμβουλευτικής Ποιμαντικής και της Εισαγωγής στην Ψυχολογία. Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητικές του προσπάθειες επικεντρώνονται στις σχέσεις Θεολογίας και Επιστημών του ανθρώπου, ιδιαίτερα της Ψυχολογίας, των Οικογενειακών Επιστημών και της Βιοηθικής με στόχο την οικοδόμηση μιας Ποιμαντικής Ανθρωπολογίας του Γάμου, της Οικογένειας και των Φύλων, η οποία συνιστά την αφετηρία για μία ορθή διαποίμανση του εν συζυγία ανθρώπου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.