Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διεργασίες διαχωρισμού με μεμβράνες
(Εισαγωγή στις βασικές αρχές και τις εφαρμογές τους)

Διεργασίες διαχωρισμού με μεμβράνες
Οι διεργασίες διαχωρισμού με μεμβράνες είναι από τις πιο σύγχρονες τεχνικές φυσικών διαχωρισμών, που χρησιμοποιούνται σήμερα στη Χημική Μηχανική. Πρόκειται ουσιαστικά για διεργασίες μεταφοράς μάζας μέσα από μεμβράνες και για διαχωρισμούς με μικρή, για το σκοπό αυτό, απαιτούμενη ενέργεια. Το γεγονός αυτό τις κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, εκτός των άλλων, για τη βιομηχανία τροφίμων, όπου συχνά έχουμε την παραγωγή ευαίσθητων στη θερμοκρασία προϊόντων. Ως μειονέκτημα θα πρέπει ωστόσο να αναφερθεί εδώ η μικρή οικονομικότητα, που συχνά παρουσιάζουν οι διεργασίες αυτές στην πράξη, λόγω του γεγονότος ότι στηρίζονται, σε ορισμένες περιπτώσεις, στο φαινόμενο της μοριακής διάχυσης -που είναι ως γνωστόν ένα πολύ αργό φαινόμενο.

Ευχόμαστε το βιβλίο αυτό να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τις εφαρμογές των διαφόρων μεμβρανών στις φυσικές διεργασίες διαχωρισμού.

24χ17 εκ., 131 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 660.296 9 (Μηχανική, Χημική)
ISBN: 978-960-12-1709-3
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1709-6
Βάρος: 0.21 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
13.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ι. Ν. Μαρκόπουλος είναι Αναπλ. Καθηγητής οτο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται σήμερα στην περιοχή των Φαινομένων Μεταφοράς σε διεργασίες μηχανικής ανάδευσης/ανάμειξης, όπου και έχει δημοσιεύσει σειρά εργασιών σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Η Ε. Μπαμπαλώνα είναι Διπλ. Χημικός Μηχανικός και υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει εργασίες στην περιοχή ανάδευσης/ανάμειξης σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.