Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιγραφική και εφαρμοσμένη ανατομική
(Τα σπλάχνα)
Συγγραφέας:   Αλέξανδρος Ε. Άγιος


Περιγραφική και εφαρμοσμένη ανατομική
Δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του επανεκδίδεται ο δεύτερος τόμος της "Περιγραφικής και Εφαρμοσμένης Ανατομικής", θεωρήθηκε ότι ήταν απαραίτητο να υπάρξει μια καινούργια έκδοση, ώστε: α) να αποκτήσει το έργο ομοιομορφία, μια και στους υπόλοιπους τόμους η διάταξη του κειμένου είναι διαφορετική, β) να αυξηθούν τα σχετικά με τη λεμφική αποχέτευση των σπλάγχνων, τα οποία στην πρώτη έκδοση θεωρήθηκε ότι υστερούσαν, γ) να προστεθεί στην αρχή του κάθε κεφαλαίου η αντιστοιχία των σχετικών ελληνικών ανατομικών όρων με τους ανάλογους αγγλικούς και αυτούς των Nomina Anatomica, και τέλος δ) να προστεθούν ορισμένες εικόνες και να αντικατασταθούν άλλες.

Μια από τις προθέσεις μου, όταν άρχισα να δουλεύω πάνω στην έκδοση αυτή, ήταν να περιορισθεί όσο το δυνατό η έκταση του συγγράμματος. Ο στόχος αυτός γρήγορα εγκαταλείφθηκε. Το πρόβλημα της επιλογής του επιπέδου των γνώσεων στο οποίο πρέπει να κινηθεί ένα σύγγραμμα το αντιμετωπίζουν όλοι όσοι επιχειρούν τη συγγραφή ενός επιστημονικού συγγράμματος. Η επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα δυσχερής όταν το εγχείρημα αφορά σύγγραμμα Περιγραφικής Ανατομικής. Ο συγγραφέας παρόμοιου πονήματος μπορεί να κινηθεί από μια απλή αναφορά οργάνων μέχρι τη συγγραφή μιας "Πανιατρικής". Όλες σχεδόν οι γνώσεις που έχουν αποκτηθεί μέχρι σήμερα από την ιατρική επιστήμη μπορούν να βρουν κάποια θέση μέσα σε ένα σύγγραμμα με τίτλο "Περιγραφική και Εφαρμοσμένη Ανατομική". Το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται και στους φοιτητές της ιατρικής, ώστε να χρησιμεύσει ως βοήθημα στις σπουδές τους και στον γιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας ο οποίος θέλει να ανατρέξει και να λύσει απορίες που ανακύπτουν κατά την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Επομένως, το σύγγραμμα που θέλει να καλύψει αυτές τις ανάγκες δεν πρέπει να θέτει στενά όρια στην έκταση του.

(από τον πρόλογο της β΄ έκδοσης)

29χ21 εκ., 700 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 611 (Ανατομία, Ανθρώπινη)
ISBN: 978-960-12-1717-8
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1717-7
Βάρος: 2.225 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
95.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

84.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.