Στέλιος Καζαντζίδης:
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στέλιος Καζαντζίδης: "Εγώ είμαι ένας τραγουδιστής"

Γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του μέσα από τα κείμενα του Πάνου Γεραμάνη∙ οι μεγάλες συνεντεύξεις που έδωσε στον Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Λιάνη

Συλλογικό έργο

Διονύσης Χαριτόπουλος

Πάνος Γεραμάνης

Περιέχονται τα κείμενα:
- Το παράπονο του Στέλιου (αντί προλόγου)
- Η ζωή του όλη: χρονολόγιο
- Το κλάμα της οδού Αλαείας
- Από το πηλοφόρι στο... στούντιο
- Μαρινέλλα, αγάπη γλυκιά μου
- 8 χρόνια από χρυσάφι
- Πιστόλια & χειροβομβίδες
- Εκείνος και ο Παπαϊωάννου
- Η μαγεμένη Κωνσταντινούπολη
- "Ψαράς και παπουτσής στην Αμέρικα!", του Γ. Λιάνη
- Από την Κορίνα στην Αντωνία
- "Θα τα πω όλα να ησυχάσω", του Λ. Παπαδόπουλου
- Μίκης και Μπιθικώτσης
- "Πάτησα μια φωνή κι έσπασαν τζάμια", του Λ. Παπαδόπουλου
- "Η ζωή μου όλη", αλλά σε... φιλμ
- " `Μάνα μου` τραγουδώ και πάντα κλαίω...", του Γ. Λιάνη
- Η μεγάλη απώλεια
- Καζαντζίδης - Νικολόπουλος συνυπάρχουν και πάλι
- "Με τσάκισε η καραντίνα"
- Τα 390 πρόσωπα του Στέλιου
- Ξένοιαστος βαρκάρης
- Στέλιος Καζαντζίδης - Μαρινέλλα, δεν τους χώρισαν 31 χρόνια!
- Δυο φίλοι στα δικαστήρια
- 38 ολόκληρα χρόνια κοντά στον Στέλιο
- Υπάρχω και θα υπάρχω... (πώς ο Πάνος Γεραμάνης αποχαιρέτησε μέσα από "Τα Νέα" τον μεγάλο φίλο του)
- "Το `ααα` του κόσμου", του Δ. Χαριτόπουλου
- Τα 10 αγαπημένα του τραγούδια (με στίχους)
- 1.000 τραγούδια
- ... και 25 ταινίες

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Διονύσης Χαριτόπουλος

Διονύσης Χαριτόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Διονύσης Χαριτόπουλος γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά όπου από μικρή ηλικία έκανε διάφορες χειρωνακτικές δουλειές στο Λιμάνι και στα γύρω μηχανουργεία, εγκατέλειψε νωρίς δύο απόπειρες σπουδών στην Αθήνα και στο Λονδίνο και δούλεψε στη διαφήμιση μέχρι το 1990.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Γεραμάνης

Πάνος Γεραμάνης (Συγγραφέας)

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Πάνος Γεραμάνης (1945-2005) γεννήθηκε στο Βασιλικό Χαλκίδας και από μαθητής ακόμη ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Φως, Σούπερ Σπορ, Απογευματινή, Έθνος κ.ά.). Από το 1986 εργαζόταν στα "Νέα". Το μεγάλο του πάθος ήταν το λαϊκό τραγούδι στο ραδιόφωνο. Το 1989 έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στον "902 - Αριστερά στα FM" (με τις εκπομπές "Μικρόφωνο στο τραγούδι" και "Για τους ανθρώπους της νύχτας") και από τον Μάρτιο του 1990 μεταπήδησε στην ΕΡΑ, όπου για δεκαπέντε χρόνια παρουσίαζε τους "Λαϊκούς Βάρδους".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Λιάνης

Γιώργος Λιάνης (Συγγραφέας)

Σπούδασε Χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ερμή και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Από το 1969 έως το 1989 εργάστηκε στις εφημερίδες "Θεσσαλονίκη" και "ΤΑ ΝΕΑ" και στα περιοδικά "Επίκαιρα" και "Ταχυδρόμος". Από το 1982 έως το 1989 υπήρξε βασικό στέλεχος της εκπομπής "Ρεπόρτερς" που τιμήθηκε δύο φορές ως η καλύτερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χούντας, κατέθεσε έγγραφα αλλά και μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις κατά του Γεωργίου Παπαδοπούλου, του συνταγματάρχη Λαδά και του Κωνσταντίνου Ασλανίδη. Το 1976 πραγματοποίησε το οδοιπορικό του θανάτου στα βάθη της Τουρκίας, προσκομίζοντας συντριπτικά στοιχεία για την τύχη των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στις διακοινοτικές συνομιλίες της Βιέννης και στον ΟΗΕ. Με 70 αποστολές στο εξωτερικό κάλυψε τον πόλεμο στον Λίβανο, την επανάσταση των Γαρυφάλλων στην Πορτογαλία, την ανατροπή του Φράνκο στην Ισπανία και την απονομή του βραβείου Νομπέλ στον Οδυσσέα Ελύτη. Τιμήθηκε από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο και τον πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα. Εκλέχθηκε 9 συνεχείς φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Φλωρίνης και διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλιος Καζαντζίδης

Στέλιος Καζαντζίδης (Συγγραφέας)

Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης (1931-2001), που επηρέασε καθοριστικά, με την εμφάνισή του το 1950 κ.έ., την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στη χώρα μας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Λουμπρίνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λευτέρης Παπαδόπουλος

Λευτέρης Παπαδόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες. Μεγάλωσε σε μιαν αυλή, κάτω από την πλατεία Κυριακού (Βικτωρίας). Μπήκε στο πανεπιστήμιο (Νομική Αθηνών), αλλά τα παράτησε στο τρίτο έτος και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Από το 1959 εργάζεται στα "Νέα". Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια είναι ο χρονογράφος της εφημερίδας. Το 1963 καταπιάστηκε με το τραγούδι. Ως τώρα έχει γράψει τους στίχους 1.200 τραγουδιών. Συνεργάστηκε με τους καλύτερους μουσικούς και τραγουδιστές, ανάμεσα στους οποίους οι: Θεοδωράκης, Καλδάρας, Κουγιουμτζής, Πλέσσας, Σπανός, Χατζηνάσιος, Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Αλεξίου, Μοσχολιού, Μαρινέλλα, Πόλυ Πάνου, Μητροπάνος και πολλοί άλλοι. Έγραψε επίσης τρία θεατρικά και δεκάδες τραγούδια για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Δούλεψε στην τηλεόραση με δικές του εκπομπές. Πολλά από τα κείμενά του πήραν και τον δρόμο του τυπογραφείου. Έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του: "Επαρχίες της Αθήνας", "Η Τουρκία χωρίς φερετζέ", "Το βρώμικο ΄89", "Τα τραγούδια μου", "Μάνος Λοΐζος", "Ματιές", "Άσμα Ασμάτων", "Οι παλιοί συμμαθητές", "Ζω από περιέργεια", "Όλα είναι ένα ψέμα". Είναι παντρεμένος με τη σκηνοθέτιδα Ράια Μουζενίδου και έχει δύο παιδιά, τον Νότη και την Υακίνθη.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μηνάς Βιντιάδης

Μηνάς Βιντιάδης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου και μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάσο, προτού εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά του "Τι είπα στην Κλαούντια", "Οι τρεις Μαρίες" (εκδ. Λιβάνη, 1996 και 1999), "Το δεξί πόδι του θεού" (Ελληνικά Γράμματα, 2003) και η συλλογή διηγημάτων "Ο δράκος κόκορας" (Ελληνικά Γράμματα, 2006). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα πιο σημαντικά ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά. Το θεατρικό του έργο "Κάτω Παρθενώνας" θα ανέβει το 2014 από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Εργάστηκε από το 1984 στην εφημερίδα "Τα Νέα" ως συντάκτης ύλης, υπεύθυνος του πολιτιστικού τομέα και διευθυντής σύνταξης στο ιστορικό περιοδικό "Ταχυδρόμος", ενώ για περισσότερα από είκοσι χρόνια έγραφε και παρουσίαζε την εκπομπή "Λόγος Περιοδεύων" στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεμάτων του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης".

Βασίλης Λουμπρίνης (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
129
Διαστάσεις:
28x21
Βάρος:
0.409 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση