Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
90 χρόνια ΚΚΕ: 1918-2008
(Πρωτοπόρα θεωρία, πρωτοπόρα δράση)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


90 χρόνια ΚΚΕ: 1918-2008
Η παρούσα έκδοση εντάσσεται σε μια σειρά εκδόσεων για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, σύμφωνα με απόφαση της ΚΕ του Κόμματος.

Πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και με τη σκληρή δουλειά των κομμουνιστών και κομμουνιστριών του εκδοτικού μας.

Είναι προϊόν σύνθεσης της εξειδικευμένης δουλειάς κομμουνιστών και κομμουνιστριών, ιδιαίτερα στον εικαστικό κλάδο, και της πολύπλευρης εργασιακής δραστηριότητας, της δημιουργικής φλόγας που συχνά διακατέχει τα στελέχη του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από την επαγγελματική ειδίκευση ή και την κομματική τους χρέωση.

Δε θα μπορούσε να δημιουργηθεί το Λεύκωμα "90χρόνια ΚΚΕ 1918-2008", χωρίς το προσωπικό μεράκι κομμουνιστών και κομμουνιστριών που αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες στην αναζήτηση κάποιας αδημοσίευτης φωτογραφίας και στη διατύπωση της λεζάντας, στην αναζήτηση κάποιας σελίδας από το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ, στην επιλογή του ενός ή του άλλου από τα χιλιάδες ντοκουμέντα του Κόμματος, από τα ποιήματα και άλλα λογοτεχνήματα στα οποία μετουσιώθηκε σε δημιουργία η φλόγα και η έμπνευση που προκάλεσε η δράση του ΚΚΕ.

Το έργο της επιλογής του υλικού αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολο από το προβλεπόμενο, αφού το αρχειακό και οπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε έχει πολλαπλάσιο όγκο σε σχέση με αυτό που συμπεριλήφθηκε (1.070 εικόνες) σ΄ αυτό το Λεύκωμα.

Τα 90 χρόνια ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, αφοσιωμένα στην ιστορική αποστολή της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και μαζί της όλων των καταπιεσμένων από τα δεινά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, δεμένα με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, δεν μπορούν να χωρέσουν στις σελίδες ενός Λευκώματος, όσες και αν είναι αυτές.

Μπορούν όμως αυτές οι σελίδες να δώσουν γνώση για την ιστορία του ΚΚΕ, να διεγείρουν το ενδιαφέρον για μελέτη και βαθύτερη γνώση, δημιουργική κριτική σκέψη σχετικά με την ηρωική πορεία του, να εμπνεύσουν για νέα δημιουργία και πάνω από όλα για ένταξη στην ταξική πάλη μέσα από τις γραμμές του.

Γι΄ αυτό, ο αναγνώστης και η αναγνώστρια θα μας επιτρέψουν να ισχυριστούμε ότι είναι μια "νεανική" έκδοση που ιδιαίτερα απευθύνεται στους νέους και στις νέες, στα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ, στους μισθωτούς των νεότερων γενιών, γενικότερα στους νεότερης ηλικίας κοινωνικά προβληματιζόμενους ανθρώπους. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Περιέχονται τα κεφάλαια:

1. "Οι ρίζες και η ίδρυση του ΚΚΕ"
2. "ΚΚΕ - Κόμμα νέου τύπου"
3. "Το ΚΚΕ στις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης"
4. "ΚΚΕ - Πρωτοπόρος οργανωτής της λαϊκής πάλης"
5. "Αλύγιστοι - ανυποχώρητοι από τις επαναστατικές αρχές"
6. "Η πάλη για τον κομμουνισμό, σκοπός της ύπαρξης του ΚΚΕ"


Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Πηγές αρχειακού και φωτογραφικού υλικού: Αρχείο ΚΚΕ και Αρχείο Ριζοσπάστη, Πρακτορείο Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ, Αρχείο ΕΛΙΑ, Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη, Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, Διεύθυνση Ιστ

34χ25 εκ., 348 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 324.209 (Πολιτικά κόμματα - Ιστορία), 324.249 5 (Πολιτικά κόμματα - Ελλάς), 320.532 09 (Κομμουνισμός - Ιστορία), 320.532 495 (Κομμουνισμός - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-451-070-2
ISBN (10ψήφιο): 960-451-070-3
Βάρος: 2.293 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.