Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαχείριση θαλλάσιου περιβάλλοντος και ναυτιλία
Συγγραφέας:   Βασίλης Σ. Τσελέντης


Διαχείριση θαλλάσιου περιβάλλοντος και ναυτιλία

Είναι σαφές ότι η ανθρωπότητα αποδέχεται την αναγκαιότητα της περιβαλλοντικής προστασίας ως επιστημονική, νομική και ηθική πρόκληση. Έτσι οι δραστηριότητες της ναυτιλίας εμπίπτουν πλέον σε ένα σύγχρονο και διαρκώς διαμορφούμενο θεσμικό πλαίσιο που απαρτίζεται από νέους νομοθετικούς κανονισμούς, που στοχεύουν στην ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Χρέος όλων είναι να συμβάλουν στο να αναπτυχθούν διοικητικές και οργανωτικές δομές στους επιμέρους τομείς της ναυτιλίας για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των περιβαλλοντικών προτεραιοτήτων, που τόσο καίρια θέτει ο πλανήτης. Οι απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου και οι αναπτυξιακοί στόχοι των ναυτιλιακών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τις σύγχρονες περιβαλλοντικές επιταγές, διαμορφώνουν ένα πολύπλοκο και αντιφατικό, αρκετές φορές, τοπίο, που απαιτεί προσαρμογές τόσο σε στρατηγικό, όσο κα σε οργανωτικό και διαχειριστικό (management) επίπεδο από τις επιχειρήσεις. Στο βιβλίο αυτό δίνεται έμφαση στο ναυτιλιακό περιβαλλοντικό management, δηλαδή στην οργάνωση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων με στόχο τη διασφάλιση της περιβαλλοντικής προστασίας, και της αειφόρου ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζονται και συζητούνται μια σειρά από κώδικες, συστήματα και μεθοδολογίες που στόχο έχουν την καλύτερη διαχείριση ζητημάτων που σχετίζονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, καθώς επίσης και εργαλεία ελέγχου της αποτελεσματικότητας των εφαρμοζόμενων πολιτικών και μέτρων.

Το βιβλίο προσπαθεί, εν τέλει, να αναδείξει τη σημασία της ενιαίας προσέγγισης του πλοίου και των χερσαίων ναυτιλιακών υποδομών, καθώς επίσης και το ότι η Ασφάλεια, η Υγεία, το Περιβάλλον και η Ποιότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και κάθε επιτυχημένη θεσμική, διοικητική και οργανωτική δομή πρέπει να τα αντιμετωπίζει ενιαία.


24χ17 εκ., 436 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 623.8 (Ναυτική τέχνη και επιστήμη), 363.7 (Περιβάλλον - Προστασία)
ISBN: 978-960-351-754-2
ISBN (10ψήφιο): 960-351-754-2
Βάρος: 0.941 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Βασίλης Τσελέντης γεννήθηκε στη Ροδεσία και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει χημικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοχημεία από το University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στην Υγειονολογία από την Υγειονομική Σχολή Αθηνών. Τη διδακτορική του διατριβή στη Βιοχημεία εκπόνησε στο University College London.Έχει εργασθεί στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ από το 1991 διδάσκει στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στα πλαίσια των ερευνητικών του δραστηριοτήτων στο Πανεπιστήμιο ασχολείται με τη διαχείριση του παράκτιου θαλάσσιου περιβάλλοντος και εξειδικεύεται στην περιβαλλοντική παρακολούθηση και διαχείριση εμπορικών και τουριστικών λιμένων, καθώς και στην περιβαλλοντική τους πιστοποίηση. Έχει ασχοληθεί με Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων λιμενικών έργων και είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής (accredited auditor) ΙSΟ 14001. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε θέματα υγείας και περιβάλλοντος, θαλάσσιας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διαχείρισης αποβλήτων πλοίων, και ανάπτυξης Σχεδίων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης λιμένων και ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην παράκτια ζώνη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.