Ιστορία Α΄ γυμνασίου
zoom in
14.70€ -12% 12.94€

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει στόχο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας της Α΄ τάξης Γυμνασίου, προσφέροντας μια συστηματική παρουσίαση των διδασκόμενων ιστορικών περιόδων.

Ακολουθώντας την ύλη του σχολικού εγχειριδίου, το βιβλίο σε κάθε ενότητα περιλαμβάνει:

• Λέξεις-κλειδιά, που αντιστοιχούν στους σημαντικότερους όρους ή στα σημαντικότερα γεγονότα.

• Σχεδιάγραμμα της ιστορικής αφήγησης.

• Ανάπτυξη των βιβλιογραφικών πηγών.

• Ανάπτυξη των εικονογραφικών πηγών.

• Απαντήσεις στις ερωτήσεις-δραστηριότητες του σχολικού βιβλίου.

Επίσης, σε κάθε ενότητα περιλαμβάνονται ερωτήσεις κατανόησης και πηγές, ενώ, τέλος, για δημιουργική εμπέδωση της ιστορικής αφήγησης, προσφέρονται διερευνητικές δραστηριότητες και κριτήρια αξιολόγησης. Όλες οι απαντήσεις δίνονται στο τέλος του βιβλίου.

Κατερίνα Πάπαρη

Κατερίνα Πάπαρη (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Πάπαρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό τμήμα του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην Ιστορία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας του τμήματος Μ.Ι.Θ.Ε. με κατεύθυνση στη νεότερη και σύγχρονη φιλοσοφία. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα "Ελληνικότητα και αστική διανόηση στον Μεσοπόλεμο [1922-1940]" ως υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη φιλοσοφία της ιστορίας, στη διανοητική ιστορία και στις "πολιτικές του πολιτισμού" στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, εστιάζοντας στην περίοδο του Μεσοπολέμου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται συστηματικά ως φιλόλογος στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως επιμελήτρια εκδόσεων, έχει εκδόσει αρκετά βοηθήματα για το μάθημα της Ιστορίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι peer reviewer στο περιοδικό History Research.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
478
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.726 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση