Ποίηση 1970-2005
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ποίηση 1970-2005

Συγκεντρωτική έκδοση

Αντώνης Φωστιέρης

Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εμβληματικής "Γενιάς του ΄70", ο Αντώνης Φωστιέρης συγκεντρώνει στον τόμο "Ποίηση", που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις "Καστανιώτη", το σύνολο του ποιητικού του έργου μιας 35ετίας (1970-2005), ξεκινώντας από "Το μεγάλο ταξίδι" και φτάνοντας ως την "Πολύτιμη λήθη", που τιμήθηκε πριν λίγα χρόνια με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης. Η αμφισβήτηση που διαπερνά τα επιφαινόμενα εισδύοντας ως τον μυστηριώδη οντολογικό πυρήνα, η καταβύθιση στα ερέβη της ύπαρξης και του έρωτα, η ευρηματική σύζευξη των αντιθέτων, η συγκίνηση που αναδύεται από τη σκέψη και -αντίστροφα- το συναίσθημα που μεταπλάθεται σε στοχασμό, οι επάλληλες διαστρωματώσεις των νοημάτων, η συχνή διακειμενική συνομιλία, η πειραματική αξιοποίηση της γλώσσας στις διαχρονικές της εκφάνσεις, οι αμφισημίες, οι αμφίδρομες γραφές, οι παρηχητικές αντιστίξεις, η υποδόρια ειρωνεία και ο δηκτικός σαρκασμός είναι μερικά πό τα στοιχεία που σφραγίζουν το ύφος και την αναγνωρίσιμη ποιητική του Αντώνη Φωστιέρη. Στοιχεία συνεκτικά, που αναπτύσσονται από ποίημα σε ποίημα και από συλλογή σε συλλογή, χαρίζοντας στη συγκεντρωτική αυτή έκδοση τον χαρακτήρα της μεγάλης, ενιαίας, ομόκεντρης σύνθεσης.

Στην "Ποίηση 1970-2005" περιέχονται οι συλλογές: "Το μεγάλο ταξίδι", "Εσωτερικοί χώροι ή Τα είκοσι", "Σκοτεινός έρωτας", "Ποίηση μες στην ποίηση", "Ο διάβολος τραγούδησε σωστά", "Το θα και το να του θανάτου", "Η σκέψη ανήκει στο πένθος", "Πολύτιμη λήθη". Οι περισσότερες από τις συλλογές αυτές έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, δανέζικα, ισπανικά, ιταλικά, σερβικά) και έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό (σε 12 αυτοτελείς εκδόσεις).

Αντώνης Φωστιέρης

Αντώνης Φωστιέρης (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Φωστιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Κατάγεται από την Αμοργό, νησί των Κυκλάδων. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, και Ιστορία Δικαίου στο Παρίσι. Άρχισε να γράφει ποίηση από δώδεκα χρονών, ενώ το πρώτο του βιβλίο το εξέδωσε σε ηλικία δεκαοκτώ ετών. Από το 1974 ως το 1976 εξέδιδε το περιοδικό "Η Νέα Ποίηση". Εφτά βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στο εξωτερικό, ενώ πολλά ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες και έχουν περιληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Σε διάφορα έντυπα έχουν δημοσιευτεί δοκίμια, κριτικές και μεταφράσεις του. Έχει μεταφράσει επίσης βιβλία των: Max Jacob, Boris Bian και Henry Miller. Σε συνεργασία με τον Θανάση Νιάρχο: διηύθυνε επί εφτά χρόνια την ετήσια ανθολογία ("Ποίηση" "Ποίηση ΄75" - "Ποίηση ΄81 ") και από τον Ιανουάριο του 1981 εκδίδει και διευθύνει το λογοτεχνικό περιοδικό "Η Λέξη". Το 1993 τιμήθηκε με το διεθνές ποιητικό βραβείο Καβάφη και το 1998 για τη συλλογή του "Η σκέψη ανήκει στο πένθος" με το βραβείο Νικηφόρου Βρεττάκου του Δήμου Αθηναίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
336
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.75 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση