Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χρηματοοικονομική διοίκηση μονάδων υγείας
Συγγραφέας:   Νικόλαος Μ. Πολύζος


No Cover

Η απουσία εγχειριδίου ή άλλης μονογραφίας για το ζήτημα της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης των Μονάδων Υγείας είναι ο κύριος λόγος που επέβαλε τη συγγραφή και έκδοση του παρόντος βιβλίου.

Είναι πράγματι εκπληκτικό ότι σε μια χώρα όπου κυριαρχεί το κρατικό σύστημα υγείας και
τα νοσοκομεία παίζουν πρωτεύοντα ρόλο δεν αναλήφθηκε έως σήμερα κάποια σοβαρή προσπάθεια να εκπονηθεί ένας αναλυτικός επιστημονικός οδηγός της χρηματοοικονομικής υποστήριξης του τομέα. Με αυτή την έννοια, ο παρών τόμος είναι το πρώτο βιβλίο του είδους του που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Το βιβλίο έχει σχεδιασθεί για να συμβάλει στην οικονομική ανάλυση συστημάτων υγείας και
κυρίως στην οικονομική διοίκηση των υπηρεσιών υγείας, με έμφαση στα νοσοκομεία. Αξιολογούνται οι βασικές αρχές, οι διαδικασίες και η γενικότερη λειτουργία και εφαρμογή προϋπολογιστικών, λογιστικών, κοστολογικών, τιμολογιακών, διαχειριστικών και πληροφοριακών συστημάτων και εργαλείων, για την πιο αποτελεσματική και αποδοτική οργάνωση των υπηρεσιών υγείας. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γνώση και εμπειρία, με σκοπό την ενημέρωση των σπουδαστών του αντίστοιχου αντικειμένου, των επαγγελματιών της Υγείας, γενικότερα όσων λαμβάνουν αποφάσεις στον τομέα αυτό, καθώς και όσων διαμορφώνουν σχετικά προγράμματα εκπαίδευσης.


24χ17 εκ., 584 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-6619-36-6
ISBN (10ψήφιο): 960-6619-36-2
Βάρος: 1.212 κιλά
Εκδότης: Διόνικος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
42.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Μ. Πολύζος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Διδάσκει, επίσης, σε μεταπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας. Έχει διατελέσει ανώτατο διευθυντικό στέλεχος σε πολλά νοσοκομεία, ενώ υπήρξε σύμβουλος Διεθνών Οργανισμών. Είναι συγγραφέας βιβλίων, άρθρων και μελετών στον χώρο της Διοίκησης και των Οικονομικών της Υγείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.