Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο και άλλες αφηγήσεις καθημερινής νευρολογίας
Συγγραφέας:   Marc Jeannerod


Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο και άλλες αφηγήσεις καθημερινής νευρολογίας
Πώς μπορεί να χαμογελάσει κανείς όταν δεν έχει χείλη;
Γιατί ένας τραυματισμός μας καταδικάζει σε στερεοτυπικές κινήσεις;
Τι σημαίνει χάνω τα λογικά μου;
Πώς φτάνει κανείς στο σημείο να μη σκέφτεται τι λέει και να μη λέει αυτό που σκέφτεται;
Γιατί μπορεί κανείς να νιώσει κυνηγημένος από φωνές που τον απειλούν;
Πώς κατορθώνουμε ν΄ απομονώνουμε τον εγκέφαλο από τα συναισθήματα;
Γιατί μπορούμε να δούμε χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι βλέπουμε;
Πώς σχεδιάζουμε τις πράξεις μας;
Και πώς ελέγχουμε τις κινήσεις μας;

Ο Μαρκ Ζανρό στις εννέα ιστορίες του βιβλίου ρίχνει μια κλινική ματιά σε ανθρώπους, με τους οποίους διασταυρώθηκε τυχαία σε ταξίδια ή εκδηλώσεις. Ο συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο CIaude Bemard-Lyon-I υποστηρίζει ότι η ματιά του γιατρού είναι αδιάκριτη, ακόμα και ανελέητη, αφού παραβιάζει τον ιδιωτικό χώρο του σώματος, διερευνά τα όργανα, ανασυνθέτει το ιστορικό, αξιολογεί την πρόγνωση. Το βασικότερο είναι ότι ενεργοποιεί μέσα του τη διαδικασία της διάγνωσης και εν συνεχεία οι σκέψεις του γιατρού επεκτείνονται και υπερβαίνουν το πλαίσιο της κλινικής περίπτωσης που μελετά κάθε φορά, στον τρόπο ζωής του αρρώστου, στις συνήθειές του, στις πνευματικές του ικανότητες, στη συμπεριφορά του, στους κοινωνικούς δεσμούς του.
Συνολικά, πρόκειται για ένα συγκινητικό στοχασμό πάνω στο εύθραυστο του ανθρώπου και στις αλλαγές που επιφέρει η αρρώστια στην ψυχοσύνθεσή του.

21χ13 εκ., 107 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Συνάψεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.84 (Νευρολογία)
Άλλα πρόσωπα: Άννυ Σπυράκου (Μεταφραστής) , Κώστας Πόταγας (Μεταφραστής) , Κώστας Πόταγας (Υπεύθυνος Σειράς) , Δημήτρης Ν. Πλουμπίδης (Υπεύθυνος Σειράς) , Αθανάσιος Καράβατος (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-6723-07-0
ISBN (10ψήφιο): 960-6723-07-0
Βάρος: 0.183 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Marc Jeannerod είναι ομότιμος καθηγητής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο CIaude Bemard-Lyon-I. Διηύθυνε για πολλά χρόνια στο INSERAM την έρευνα του ελέγχου της κίνησης και των διαντιδράσεων μεταξύ όρασης και δράσης, συμμετέχοντας συνάμα στον ανοιχτό διάλογο μεταξύ νευροβιολόγων, κλινικών, ψυχολόγων και φιλοσόφων. Το 1998 δημιούργησε στο πλαίσιο του CNRS το Institut des Sciences Cognitives. Από το 2002 είναι μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών. Πρόσφατα έργα του είναι: "Η φύση του πνεύματος" ("La nature de Ι΄ esprit") και "Ο ενδόμυχος εγκέφαλος" ("Le Cerνeau intime").

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.