Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Tunsuriban
(Ανθρωπολογική μελέτη του σαμανισμού των Chepang του νοτίου και Κεντρικού Νεπάλ)
Συγγραφέας:   Diana Riboli


Offer
"Μέχρι πριν από μία ή δύο γενιές οι Chepang ήταν ακόμη κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες που περιπλανιόταν τις νοτιότερες ζούγκλες του κεντρικού Νεπάλ. Ενώ οι γειτονικοί πληθυσμοί θεωρούν τους Chepang απολίτιστους ανέγγιχτους, οι σαμάνοι τους απολαμβάνουν μεγάλο σεβασμό και μερικές φορές χαρακτηρίζονται ως οι ισχυρότεροι στο Νεπάλ... μολονότι υπάρχουν σύντομες αναφορές στους Chepang από Νεπαλέζους εθνογράφους παραμένουν μία από τις εθνοτικές ομάδες του Νεπάλ που έχουν μελετηθεί λιγότερο. γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο έργο της Diana Riboli...Η μελέτη της Riboli εμπλουτίζει σημαντικά την εθνολογική τεκμηρίωση για το σαμανισμό των Chepang και αξιώνει μία προσεκτική ανάγνωση από οποιονδήποτε επιστήμονα ασχολείται με τις σαμανικές παραδόσεις."

Cregory Maskarinec. Hawai΄i University
(Shaman 2001)


"Το βιβλίο της Diana Riboli βασίζεται σε εθνογραφικά δεδομένα που συνέλεξε η ανθρωπολόγος στη διάρκεια δεκαετούς επιτόπιας έρευνας. Ασχολείται με το σαμανισμό της εθνοτικής ομάδας των Chepang, ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει προγενέστερη μελέτη. Για τους ανθρωπολόγους που ειδικεύονται στη μελέτη των κοινωνιών της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής των Ιμαλαΐων, η σημαντική συμβολή του βιβλίου είναι εμφανής ήδη από τις πρώτες σελίδες... Το πλούσιο εθνογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στο βιβλίο θα προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων που ασχολούνται με τη μελέτη της θρησκείας σε αυτές τις κοινωνίες."

Gerard Toffin, Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS)
(Revue de l΄historie des religions 2006)


Σημείωση: Εισαγωγή: Ειρήνη Καμπριάνη.

21χ14 εκ., 471 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 306 (Κοινωνική ανθρωπολογία), 291 (Σαμανισμός)
Άλλα πρόσωπα: Ρουμπίνη Ψαρούλη (Μεταφραστής) , Αναστασία Κελεσάκου (Μεταφραστής) , Ειρήνη Καμπριάνη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2232-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2232-0
Βάρος: 0.635 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
27.69
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Diana Riboli, ιταλικής καταγωγής, είναι διδάκτορας εθνο-ανθρωπολογικών επιστημών (Πανεπιστήμιο "La Sapienza" της Ρώμης). Το 2002 συνεργάστηκε ως senior fellow, με υποτροφία, στο Center for the Study of World Religion (Harvard University). Από το 2003 έως το 2005 δίδαξε, μεταξύ άλλων, ανθρωπολογία της θρησκείας και εθνολογία της νοτιοανατολικής Ασίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το 2007 εκλέχθηκε λέκτορας στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει μαθήματα κοινωνικής ανθρωπολογίας. Έχει πλούσια ερευνητική εμπειρία με ειδίκευση στην εθνογραφία των ασιατικών κοινωνιών. Συμμετείχε και στη συνέχεια διεύθυνε δέκα αποστολές στο Νεπάλ (από το 1991 έως το 2000), όπου ασχολήθηκε κυρίως με το σαμανισμό της φυλής των Chepang. Από το 2005 διευθύνει ένα ερευνητικό πρόγραμμα στη χερσόνησο της Μαλαισίας που αφορά στη μελέτη των παραδοσιακών πολιτισμών και θρησκειών των Semang-Negrito καθώς και στις σχέσεις μεταξύ του σαμανισμού και της παραδοσιακής ιατρικής τους.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.