Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

Το σφαγείο 50.000.000 ανθρώπων

Συλλογικό έργο

Βασίλης Α. Καρδάσης

Γιώργος Μαργαρίτης

Τα κείμενα του συλλογικού αυτού έργου συγκροτήθηκαν από τα περιεχόμενα τευχών του περιοδικού "Ε- Ιστορικά" της "Ελευθεροτυπίας". Περιέχονται τα κείμενα: - "Από τον Α΄στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο" - "Από τη "Μεγάλη Κρίση" στο "Μεγάλο Πόλεμο"" - "Η αμηχανία των Δυτικών Δημοκρατιών" - "Η αρχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου" - "Ξένες προπαγάνδες" - "Η κατάκτηση της Δύσης" - "Η μάχη της Αγγλίας" - "Επιχείρηση "Μπαρμπαρόσα"" - "Η Ευρώπη του Χίτλερ" - "Η είσοδος των ΗΠΑ στον πόλεμο" - "Πόλεμος και οικονομία" - "Ο πόλεμος στην Αφρική και τη Μεσόγειο" - "Οι συγκρούσεις που έκριναν τον πόλεμο" - "Η εξόντωση των Εβραίων της Ευρώπης" - "Ο "Ολοκληρωτικός Πόλεμος"" - "Η "Πιο μεγάλη μέρα του πολέμου"" - "Ο κύκλος που κλείνει: Από το Παρίσι στο Βερολίνο" - "Το τέλος της Ιαπωνίας" - "Από τη "Νέα Ευρώπη" στον ΟΗΕ" - "Ο πόλεμος στον κινηματογράφο" - "Οι "αθέατες" πλευρές των διασκέψεων" - "Τι θα γινόταν, Αν;..." - "Η Ελλάδα, η Τεχεράνη και η Γιάλτα" - "Η στάση του Στάλιν στη Γιάλτα και η Ελληνική Αριστερά" - ""Ανοιχτή γραμμή" Γιάλτας - Βάρκιζας" - "Ο άπειρος Ρούζβελτ.... έπεσε στον Στάλιν" - "Η διάσκεψη της Μόσχας" - "Στο Πότσνταμ αποφασίστηκε το πυρηνικό χτύπημα" - "Σκάκι με τους ουδέτερους" - "Το Αιγαίο στην Τουρκία έδινε ο Τσόρτσιλ"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Α. Καρδάσης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε το 1956 στη Δημητσάνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι. Από το 1987 διδάσκει οικονομική ιστορία στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα αντικείμενα των ερευνών του περιλαμβάνουν θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, με έμφαση στην κοινωνική και οικονομική ιστορία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Μαργαρίτης

Γιώργος Μαργαρίτης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Διδάσκει σύγχρονη Ιστορία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1985 μέχρι το 2004 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η περίοδος της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου Πολέμου βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων. Σε αυτήν την περίοδο αναφέρεται το μεγαλύτερο μέρος των άρθρων που έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και οι περισσότερες μελέτες του σε συλλογικούς τόμους και οι εισηγήσεις του σε επιστημονικά συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρίκα Μπενβενίστε (Συγγραφέας)

Η Ρίκα Μπενβενίστε γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959. Σπούδασε Ιστορία στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και έκανε το διδακτορικό της στη μεσαιωνική ιστορία στη Σορβόννη (Ρaris, Ρantheon-Sorbonne). Δίδαξε στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Μεσαιωνικής Ευρώπης στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μελέτες της για τα δικαστικά αρχεία της μεσαιωνικής Γαλλίας, την ιστορική ανθρωπολογία και τις σχέσεις εβραίων και χριστιανών στη μεσαιωνική Δύση έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται επίσης η εβραϊκή ιστοριογραφία και η ιστορία του Ολοκαυτώματος. Το 2015 τιμήθηκε με το "Κρατικό ειδικό βραβείο σε λογοτέχνη του οποίου το βιβλίο προάγει σημαντικά το διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα" για το έργο της "Αυτοί που επέζησαν. Αντίσταση, εκτόπιση, επιστροφή. Θεσσαλονικείς Εβραίοι στη δεκαετία του 1940", εκδόσεις Πόλις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Δ. Σφήκας (Συγγραφέας)

Ο Θανάσης Δ. Σφήκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και διδάσκει Ευρωπαϊκή Ιστορία στο University of Central Lancashire, Bρετανία. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία "The British Labour Government and the Greek Civil War, 1945-1949: The Imperialism of Non-Intervention" (Keele: Keele University Press, 1994)· ελληνική έκδοση, "Οι Άγγλοι Εργατικοί και ο Εμφύλιος Πόλεμος στην Ελλάδα: Ο Ιμπεριαλισμος της Μη Επέμβασης" (Αθήνα, Φιλίστωρ 1997)· "Η Ελλάδα και ο Ισπανικός Εμφύλιος Πόλεμος: Ιδεολογία, οικονομία, διπλωματία" (Αθήνα: Στάχυ, 2000)· και σε επιμέλεια με τον Christofer Williams: "Ethnicity and Nationalism in the CIS and the Baltic States" (Aldershot: Ashgate, 1999) και "Ethnicity and Nationalism in Eastern Europe and the Balkans" (Aldershot: Ashgate, 1999).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φοίβος Οικονομίδης

Φοίβος Οικονομίδης (Συγγραφέας)

Ο Φοίβος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος, ερυενητής Υπ. διδάκτορας ιστορίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βύρων Θ. Θεοδωρόπουλος

Βύρων Θ. Θεοδωρόπουλος (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920 και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1946 έγινε δεκτός στη διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες στον ΟΗΕ και στο ΝΑΤΟ, ως πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, σύμβουλος πρεσβείας στην Άγκυρα, Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια. Με πρεσβευτικό βαθμό από το 1965 διετέλεσε διευθυντής των Τουρκικών και Κυπριακών Υποθέσεων, Πρέσβυς στον Καναδά, Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ. Από το 1976 ως το 1981, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, υπηρέτησε ως Μόνιμος Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εξωτερικών και παράλληλα πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Δημοσιεύματα: - "Το Κυπριακό. Μια ενδοσκόπηση" (μαζί με τους Μεν. Αλεξανδράκη και Ε. Λαγάκο), Ευρωεκδοτική, 1987. - "Οι Τούρκοι και εμείς" (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), Εκδ. Φυτράκη, 1988. - "Εξωτερική πολιτική - διπλωματία - διπλωμάτες", Εκδ. Φυτράκη, 1990. - "Ανασκόπηση. Η εξωτερική πολιτική της νεότερης Ελλάδας", Εκδ. Ι. Σιδέρης, 1998. - "Θουκυδίδης επίκαιρος", Εκδ. Ι. Σιδέρης, 1998. κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνιος Ι. Κοραντής (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άγγελος Φ. Βλάχος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέργιος Φασουλάκης (Συγγραφέας)

Μετά από μια δεκαετή θητεία στη μέση εκπαίδευση και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου (1969-1972), όπου εκπόνησε το διδακτορικό του, εκλέχθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία δίδαξε πάνω από 25 χρόνια. Παράλληλα δίδαξε για δύο ακαδημαϊκά έτη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργάστηκε ερευνητικά στο Λονδίνο, την Οξφόρδη, το Κεντ, το Παρίσι, την Αθήνα, τη Χίο, τα Χανιά κ.ά. Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και δημοσίευσε πληθώρα μελετών για τον Κοραή, τον Διαφωτισμό κ.ά. Μετά την παραίτησή του από το Πανεπιστήμιο, εργάσθηκε για έξι χρόνια ως επιστημονικός σύμβουλος του εβδομαδιαίου περιοδικού "Ιστορικά".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίνος Φένεκ Μικελίδης

Νίνος Φένεκ Μικελίδης (Συγγραφέας)

Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1936. Σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και κινηματογράφο στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Σκηνοθέτησε τη βραβευμένη σε διάφορα φεστιβάλ (Κάρλοβι Βάρι, Λειψίας και Θεσσαλονίκης) μικρού μήκους ταινία "Κύπρον ου μ΄ εθέσπισεν..." (1962-63), βασισμένη στα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη "Ελένη" και "Σαλαμίνα της Κύπρος". Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές "Πρώτα φτερουγίσματα", 1955, "Σερενάτα στη Μεσόγειο", 1959, "Ερωτικός Μάης: Ποιήματα 1963-2000" (συγκεντρωτική έκδοση), Κέδρος, 2002, και "Έκλειψη και άλλα ποιήματα", Μεταίχμιο, 2008. Έγραψε μελέτες για τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και εξέδωσε τα "Ημερολόγιο φυλακής", τα οποία κρατούσε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του (1955-56) από τις αγγλικές αρχές της Κύπρου. Από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) και για μεγάλο διάστημα αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" από το 1975. Από το 1999 μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (European Film Academy).


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Σαμπατακάκης

Θεόδωρος Σαμπατακάκης (Συγγραφέας)

Ο Θεόδωρος Σαμπατακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σπουδές, με ειδίκευση στη συγκριτική πολιτική ανάλυση. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο των διεθνών σχέσεων. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στο περιοδικό "Ιστορικά" της Ελευθεροτυπίας, και στις εφημερίδες "Αυγή" και "Καθημερινή". Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την πληροφορική και εργάζεται ως σύμβουλος διοίκησης στην "Κοινωνία της Πληροφορίας" Α.Ε.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Φραδέλλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρτέμης Ψαρομηλίγκος (Συγγραφέας)

Ο Αρτέμης Ψαρομηλίγκος είναι δημοσιογράφος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ραϋμόνδος Αλβανός (Συγγραφέας)

Ο Ραϋμόνδος Αλβανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία και τo 2005 ανακηρύχτηκε διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ζει στην Καστοριά και από το 2002 διδάσκει, ως επιστημονικός συνεργάτης, στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (πρώην Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το μάθημα των Δημοσίων Σχέσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αριστοτέλης Κάλλης (Συγγραφέας)

Ο Αριστοτέλης Α. Κάλλης είναι λέκτορας νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Bristol.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζαχαρίας Αντωνάκης (Συγγραφέας)

Ο Ζαχαρίας Αντωνάκης είναι ιστορικός, μεταπτυχιακός φοιτητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Γεδεών (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Γεδεών είναι υποστράτηγος ε.α. Πέρα των καθαρά στρατιωτικών καθηκόντων του σε μονάδες και επιτελεία του όπλου του, ήταν καθηγητής στρατιωτικής ιστορίας στη ΣΣΕ (1994-1997) και υποδιευθυντής ΔΙΣ/ΓΕΣ, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας (1997-2000). Συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα στρατιωτικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
194
Διαστάσεις:
23χ18
Βάρος:
0.421 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση