Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ισχύς και ελευθερία
(Φιλοσοφικές, πολιτικές και διεθνολογικές προσεγγίσες: Από τον Πλάτωνα στον Francis Fukuyama)

Offer
Ο παρών τόμος έρχεται ως θεωρητικό και εμπειρικό επιστέγασμα της μονογραφίας μας για το δυτικό και ιδίως το νεοτερικό ελευθεριακό φαινόμενο (βλ. Σπύρος Μακρής, "Φιλελευθερισμός. Φιλοσοφικές απαρχές και σύγχρονες τάσεις. Από τον Αριστοτέλη στον John Rawls", Αθήνα: Ι. Σιδέρης & Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, 2007), επιχειρώντας να θέσει πλέον το φιλελεύθερο επιχείρημα υπό το φως της περιπτωσιολογικής μελέτης, εξετάζοντας μία σειρά από πολύ σημαντικά και ειδικά ζητήματα της φιλελεύθερης κουλτούρας, αλλά και της μεγάλης επίδρασης που άσκησε σε συναφείς και μη στοχαστικούς και εμπειρικούς χώρους, όπως, για παράδειγμα, η αξιόλογη περίπτωση του λεγόμενου δυτικού ή κατά άλλους φιλελεύθερου μαρξισμού, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης του ελληνικού φιλελευθερισμού, μέσα από έναν τριπλό μεθοδολογικό και θεματικό άξονα: πολιτική φιλοσοφία, πολιτική θεωρία και διεθνείς σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στο δίπολο ελευθερία και ισχύς, αρχίζοντας όχι τυχαία από την πλατωνική φιλοσοφία, η οποία αναφανδόν αποτελεί την καταστατική αρχή της σχέσης ελευθερίας και ισχύος όχι μόνο στη νεοτερική πολιτική σκέψη αλλά και στην παγκόσμια φιλοσοφία περί πολιτικής εξουσίας, οργανωμένης θεσμικά, ιδεολογικά, αισθητικά και συμβολικά σε κρατικό και διεθνές επίπεδο. Η έννοια της ισχύος προσδίδει έτσι ένα καθαρά ρεαλιστικό και υπ΄ αυτήν την έννοια πραγματιστικό και εφαρμοσμένο θα λέγαμε χαρακτήρα στη φιλοσοφική και θεωρητική διάσταση της ελευθερίας, εγείροντας μία σειρά από πολύ σοβαρά και ενίοτε κρίσιμα ηθικά, πολιτικά, ιδεολογικά και διεθνολογικά ζητήματα, μέρος των οποίων διερευνούμε εδώ μέσα από μία σειρά case studies.

21χ14 εκ., 703 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτική και φιλοσοφία ), 323.44 (Ελευθερία)
ISBN: 978-960-08-0451-5
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0451-6
Βάρος: 0.843 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σπύρος Μακρής είναι δρ. πολιτικών επιστημών και διεθνολόγος. Είναι επίκουρος καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει διδάξει ως Διαλέκτης Καθηγητής στη Ναυτική Σχολή Πολέμου. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Καποδιστριακό, το Πάντειο και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Την περίοδο 1998-99 υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΥΠΕΘΑ στον Τομέα της Στρατηγικής Ανάλυσης. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) και τακτικός επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Πολιτικών Ερευνών (ΕΚΠΕ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το επιστημονικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε θέματα πολιτικής φιλοσοφίας και θεωρίας, στρατιωτικής κοινωνιολογίας, εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και θεωρίας των διεθνών σχέσεων. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.