Τα λάφυρα της Γιάλτας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα λάφυρα της Γιάλτας

Τρεις ηγέτες, επτά ημέρες, δύο κόσμοι: Πολιτικό μυθιστόρημα

Michael Dobbs

"Θα καταφέρουμε ό,τι κανένας άνθρωπος μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει: θα χτίσουμε έναν κόσμο ελεύθερο από την τυραννία του πολέμου".

Γιάλτα, 4 Φεβρουαρίου 1945. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τελειώνει. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούζβελτ, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο πρόεδρος της ΕΣΣΔ Ιωσήφ Στάλιν, οι τρεις πιο ισχυροί άντρες στον κόσμο, συναντιούνται στο θέρετρο της Μαύρης θάλασσας, για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Ιαπωνίας, αλλά και για να καθορίσουν τη μεταπολεμική τάξη πραγμάτων. Σύμμαχοι υποτίθεται, θα διαψεύσουν και θα διαψευστούν, θα παραπλανήσουν και θα παραπλανηθούν, θα χτυπήσουν φιλικά ο ένας το χέρι στην πλάτη του άλλου, αλλά και θα "μαχαιρωθούν" πισώπλατα. Όλοι θέλουν μια όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη για τον καθένα συμφωνία· μια συμφωνία που θα διασφαλίσει την υστεροφημία τους.

Στο μεταξύ, ένας Πολωνός στρατιώτης ρισκάρει τα πάντα προκειμένου να εντοπίσει την κόρη του στα συντρίμμια της Βαρσοβίας. Είναι ένας άνθρωπος απογοητευμένος, προδομένος τόσο από τον Χίτλερ όσο και από τον Στάλιν, που θα εναποθέσει τις τελευταίες του ελπίδες στα γέρικα χέρια του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Από εκείνη τη στιγμή, οι φαινομενικά ασύνδετες ζωές των δύο αντρών θα συνδεθούν μια για πάντα, μέσα από μια αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση· ο ένας, αναζητώντας τη χαμένη του κόρη, ο άλλος, την πολιτική σταθερότητα του μισού μόνο πλανήτη.

Ρένα Α. Χατχούτ (Μεταφραστής)

Λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Ρεγγίνας - Ευαγγελίας Παπαχλιμίτζου.

Michael Dobbs

Michael Dobbs (Συγγραφέας)

O Michael Dobbs, λόρδος του Γουάιλι, γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1948 στο Τσέσχαντ της Μεγάλης Βρετανίας. Σπούδασε στη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, και αποφοίτησε με ΜΑ, MALD και PhD. Έχει διδακτορικό στην πυρηνική άμυνα. Το 1977 επέστρεψε στην Αγγλία και άρχισε να εργάζεται στο Λονδίνο για το Συντηρητικό Κόμμα. Ήταν συνεργάτης της Μάργκαρετ Θάτσερ καθώς και του διαδόχου της Τζον Μέιτζορ. Υπήρξε παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών στο BBC και αρθρογράφος στη Mail on Sunday. Ζει με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του στο Γουίλτσερ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
367
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.526 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση