Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι Άγιοι της Χίου
(Εκκλησιαστική ιστορία της νήσου Χίου από της διαδόσεως του χριστιανισμού μέχρι τις ημέρες μας (20ός αιώνας))

Οι Άγιοι της Χίου
Με την συγγραφή των Αγίων της Χίου γίνεται μία προσπάθεια να καλυφθεί, κατά το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα, ένα κενό με ένα βιβλίο που έλειπε από την εκκλησιαστική βιβλιογραφία της Χίου.

Οι "Άγιοι της Χίου" είναι ένας πλήρης κώδικας των Αγίων του νησιού, στον οποίο βιογραφούνται σαράντα έξι Θείες Προσωπικότητες, με τη ζωή, με τα έργα τους, με τις θυσίες τους· είναι ένα κοσμικό Λειμωνάριον, που ενδιαφέρει άμεσα τόσο τους ευσεβείς συμπατριώτες μου, όσο και κάθε Έλληνα χριστιανό· και συγχρόνως αποτελεί μία σταθερή βάση για πιο πέρα έρευνες επιστημόνων και θεολόγων.

Το βιβλίο γράφθηκε με σεβασμό κι αγάπη. Τα δεδομένα διασταυρώθηκαν και τεκμηριώθηκαν, τα αμφισβητούμενα ή αντιφατικά στοιχεία μελετήθηκαν και αναμορφώθηκαν και μέσα από τη θεολογική πορεία, το θρησκευτικό κείμενο επέρασε στην κοσμική συγγραφή.

Στην ταξινόμηση της ύλης του βιβλίου προτάχθηκε μία συνοπτική εκκλησιαστική αναφορά στην ιστορία του Χριστιανισμού από τις πρώτες ημέρες της διάδοσής του στο νησί μέχρι σήμερα· και ακολούθησε το δεύτερο μέρος οι Άγιοι, που αποτελεί τον κύριο κορμό του έργου και ξεκινά από τον πρώτο Άγιο του νησιού, τον Άγιο Ισίδωρο και φθάνει στον τελευταίο Άγιο των ημερών μας, τον Άγιο Άνθιμο τον Χίο.

Το βιβλίο κοσμείται με εικόνες Αγίων και φωτογραφίες Εκκλησιών και Μοναστηριών του νησιού και συνοδεύεται από διεξοδική βιβλιογραφία, ευρετήρια και πίνακες ονομάτων και τοπωνυμίων. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

24χ17 εκ., 725 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 235.2 (Άγιοι), 270.495 (Εκκλησιαστική ιστορία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-90294-2-1
ISBN (10ψήφιο): 960-90294-2-6
Βάρος: 1.531 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
51.72
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

46.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.