Day
zoom in
24.88€ -26% 18.41€

Ο Άλφρεντ Ντέι ήθελε το δικό του πόλεμο. Στη δίνη του βρήκε το σκοπό της ζωής του ως πυροβολητής σ` ένα βομβαρδιστικό Lancaster· ανακάλυψε την άγρια, σκοτεινή όψη της φιλίας στο πλήρωμά του και, πάνω απ` όλα, ανακάλυψε την Τζόις, τη γυναίκα που αγάπησε. Όμως όλα τούτα έχουν πια τελειώσει - ο πόλεμος τα ρούφηξε όλα. Ίσως ρούφηξε κι αυτόν. Τώρα, στα 1949, δουλεύοντας ως κομπάρσος σε πολεμική ταινία που αντηχεί τις αληθινές εμπειρίες, ο Ντέι αρχίζει να θυμάται αυτά που θα προτιμούσε να ξεχάσει...


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

A. L. Kennedy

A. L. Kennedy (Συγγραφέας)

Η Α. Λ. Κέννεντυ γεννήθηκε το 1965 στο Νταντί (Σκοτία). Σπούδασε αγγλική φιλολογία και θέατρο και ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα γράφοντας θεατρικούς μονολόγους. Έχει εκδώσει τέσσερις συλλογές διηγημάτων και τέσσερα μυθιστορήματα. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Guardian και σε περιοδικά. Ζει και εργάζεται στη Γλασκόβη. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Σόμερσετ Μωμ, με το βραβείο Ανκόρ και το βραβείο της εφημερίδας Guardian για το 2001. Το λογοτεχνικό περιοδικό Granta τη συμπεριέλαβε στους 20 καλύτερους νέους βρετανούς συγγραφείς το 1993 και το 2003. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία της: "Αρχέγονη ευτυχία" ("Original Bliss", εκδ. Οδυσσέας), "Ανεξίτηλες πράξεις" ("Indelible Acts", εκδ. Εστίας), "Παράδεισος" ("Paradise", εκδ. Εστίας), "Day", ("Day", εκδ. Ίνδικτος). Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα: www.a-l-kennedy.co.uk .
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Αθηνάκης

Δημήτρης Αθηνάκης (Μεταφραστής)

Ο Δημήτρης Αθηνάκης γεννήθηκε στη Δράμα το 1981. Σπούδασε κοινωνική θεολογία, φιλοσοφία και φιλοσοφία της επιστήμης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Άμστερνταμ. Από το 2006, έχει επιμεληθεί και διορθώσει περισσότερα από 150 βιβλία όλων των ειδών, με έμφαση στη λογοτεχνία, για εκδοτικούς οίκους και συγκροτήματα Τύπου. Έχει μεταφράσει λογοτεχνία, κυρίως από τα αγγλικά και λιγότερο από τα γαλλικά και τα γερμανικά. Έχει ασχοληθεί με την κριτική λογοτεχνίας σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνος Επικοινωνίας του Προγράμματος Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων. Έχει εκδόσει τέσσερις ποιητικές συλλογές ενώ ποιήματα και κριτικές του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, για ανθολογίες και περιοδικά.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
469
Διαστάσεις:
21x12
Βάρος:
0.497 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση