Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυσική Γ΄ γυμνασίου
Συγγραφέας:   Γιάννης Κοκμοτός


Φυσική Γ΄ γυμνασίου
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας γράφτηκε με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που θα ασχοληθούν με το μάθημα της Φυσικής στην Γ΄ Γυμνασίου.

Το ισχύον Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΑΠΣ] καθιερώνει τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, σύμφωνα με προδιαγραφές που ορίζονται από το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών [ΔΕΠΠΣ]. Ο νέος τρόπος αντιμετώπισης της γνώσης απαιτεί διαφορετικές μορφές εργασίας από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάρος όχι στην «καθιερωμένη» αποστήθιση κάποιων πληροφοριών, απλά στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας των μαθητών καθώς και στην ενθάρρυνση της έρευνας, όπως εξάλλου απαιτεί και η ίδια η επιστήμη της Φυσικής.

Στο πλαίσιο αυτό, το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας φιλοδοξεί να διευκολύνει μαθητές και εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν το σχολικό βιβλίο Φυσικής αλλά και να προσεγγίσουν ευχάριστα και δημιουργικά την επιστήμη της Φυσικής γενικότερα.

Το παρόν βιβλίο ακολουθεί το σχολικό βιβλίο και περιλαμβάνει:
- Παρουσίαση της θεωρίας του σχολικού βιβλίου υπό μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων και με τη βοήθεια παραδειγμάτων, πινάκων και εικόνων που διευκολύνουν την καλύτερη κατανόηση των εννοιών της Φυσικής.
- Χρήσιμες παρατηρήσεις για τη λύση ασκήσεων.
- Λυμένες ασκήσεις-παραδείγματα που έχουν επιλεγεί και παρουσιάζονται με γνώμονα να βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση της θεωρίας.
- Ερωτήσεις κατανόησης της θεωρίας.
- Ασκήσεις που στόχο έχουν την εξοικείωση των παιδιών με την αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων Φυσικής. [Οι απαντήσεις των ερωτήσεων και οι λύσεις των ασκήσεων δίνονται στο τέλος του βιβλίου.]
- Κριτήρια αξιοποίησης πολλά σε αριθμό (ανάμεσα τους και Φύλλα αξιολόγησης του βιβλίου του εκπαιδευτικού] και διαφόρων βαθμών δυσκολίας (οι απαντήσεις δίνονται στο τέλος του βιβλίου].
- Αναλυτικές απαντήσεις των ερωτήσεων του σχολικού βιβλίου.
- Μεθοδικές λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 402 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλία για την Εκπαίδευση
Ονομασία υποσειράς: Μέση Εκπαίδευση: Γυμνάσιο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-6694-34-9
ISBN (10ψήφιο): 960-6694-34-8
Βάρος: 0.67 κιλά
Εκδότης: Ξιφαράς
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.