Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια για τον διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αριστοτέλους Ηθικά Νικομάχεια για τον διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ

Το βιβλίο Β: Εισαγωγή, αρχαίο κείμενο, νεοελληνική απόδοση, γλωσσικά, πραγματολογικά, ερμηνευτικά σχόλια

Κώστας Ν. Πετρόπουλος

10.14€ -24% 7.71€

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει μια νέα ερμηνευτική επεξεργασία ολόκληρου του Β` βιβλίου από τα "Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη" και προσφέρεται ως βοήθημα διδασκαλίας για τον καθηγητή, καθώς και ως άμεσο βοήθημα προετοιμασίας για τον διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ.

Η νεοελληνική απόδοση ακολουθεί τις υποδείξεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενώ σε κάθε σελίδα το αρχαίο κείμενο παρακολουθείται από συνεχή σχολιασμό και στο τέλος του βιβλίου βρίσκονται πλουσιότερα ερμηνευτικά σχόλια. Ο σχολιασμός αφορά τόσο τα γλωσσικά στοιχεία του κειμένου όσο και τα λογικά χαρακτηριστικά του αριστοτελικού κειμένου.

Κώστας Ν. Πετρόπουλος

Κώστας Ν. Πετρόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Ν. Πετρόπουλος (6 Ιουνίου 1930 - 3 Αυγούστου 2019) τελείωσε τις φιλολογικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε πτυχίο ιστορίας και αρχαιολογίας (1959). Στο φοιτητικό κίνημα ανέπτυξε ζωηρή δημοκρατική δράση. Από το διορισμό του στη δημόσια μέση εκπαίδευση (1962) άσκησε το διδακτικό και υπηρεσιακό έργο του παράλληλα με την επιστημονική μελέτη και τη συγγραφή, σε συνδυασμό και με συνδικαλιστική δράση στον κλάδο. Για πολλά χρόνια καθηγητής στο Βαρβάκειο (ως το 1985), επιλέχθηκε στη συνέχεια Σχολικός Σύμβουλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διετέλεσε πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου στο Νομό Κυκλάδων. Είχε δημοσιεύσει επιστημονικά βιβλία, μελέτες, μεταφράσεις και άρθρα και επανειλημμένα έλαβε μέρος σε συνέδρια παιδαγωγικά, επιστημονικά και φιλοσοφικά. Το 1986 αποφάσισε να αποχωρήσει από τη δημόσια υπηρεσία. Έφυγε από τη ζωή στις 3 Αυγούστου 2019.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
226
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.288 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση