Αφρισμένα νερά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αφρισμένα νερά

Μυθιστόρημα

Donna Leon

"... Η σειρήνα δυνάμωσε, το επίμονο ουρλιαχτό της έγινε διαπεραστικότερο και στη συνέχεια η έντασή της μειώθηκε. Ήταν η σειρήνα στον Άγιο Μάρκο, που ενημέρωνε την κοιμισμένη πόλη ότι τα νερά ανέβαιναν· η παλίρροια είχε αρχίσει".

Στο παλάτσο της διάσημης σοπράνο Φλάβιας Πετρέλι, έπειτα από μια απροσδόκητη επίσκεψη δύο αγνώστων, η αρχαιολόγος Μπρετ Λιντς, φίλη του επιθεωρητή Γκουίντο Μπρουνέτι, δεχόταν μια άγρια επίθεση και μια ξεκάθαρη απειλή. Ποιος και γιατί δεν ήθελε να πάει σ΄ ένα προγραμματισμένο ραντεβού της;
Κι ενώ τα αφρισμένα νερά απειλούσαν πάλι την πόλη, στο Παλάτι του Δόγη, το σημαντικότερο μουσείο της πόλης, ανακαλύπτεται το πτώμα ενός άντρα. Ίσως κάποιοι στον υπόκοσμο να είχαν κλείσει έτσι τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους. Ή μήπως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά;
Ο Μπρουνέτι, αντιμέτωπος με τις δυνάμεις της νύχτας, που δουλεύουν για τη Μαφία, γνωρίζει ότι είναι "ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι ενάντια στο τόσο κακό".
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1963 στην εφημερίδα "Βήμα", όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με το δικαστικό ρεπορτάζ. Το 1973 μετακινήθηκε στα "Νέα", όπου έμεινε ως τα τέλη του 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και υπεύθυνος για ένα διάστημα των ΄Μικροπολιτικών΄. Το 1979 ήταν ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που εξέδωσαν τη σατιρική εφημερίδα "Το Ποντίκι", από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 1987. Από τον Σεπτέμβριο του 1987 εργαζόταν στην εφημερίδα "΄Εθνος" όπου για είκοσι χρόνια υπήρξε ο βασικός αρθρογράφος της, διατηρώντας παράλληλα και την προσωπική στήλη "Έτσι τα βλέπω". Είχε μεταφράσει πάνω από 150 βιβλία, μεγάλων συγγραφέων από Πούσκιν, Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρκ Τουέιν, Φόκνερ, Έρμαν Έσσε και Νόρμαν Μέιλερ έως Κόναν Ντόιλ, Κάρολ Τζόις Όουτς, Ρουθ Ρέντερ. Ντ. Π. Τζέιμς, Μάικλ Μουρ, Μπανάνα Γιοσιμότο.

Donna Leon

Donna Leon (Συγγραφέας)

Η Ντόνα Λεόν γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ το 1942 και πρωτοπήγε στην Ιταλία το 1965. Ζει επί μία εικοσαετία στη Βενετία, ενώ προηγουμένως υπήρξε μόνιμος κάτοικος της Ελβετίας, της Αγγλίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Κίνας, χώρες στις οποίες δίδαξε την αγγλική λογοτεχνία. Άρχισε τη συγγραφή βιβλίων σαν ένα αστείο, στο θέατρο Λα Φενίτσε, στη Βενετία, όταν, βλέποντας ένα γερμανό συνθέτη να διευθύνει άσχημα την ορχήστρα, σκέφτηκε, γιατί να μην τον σκοτώσω. Η σκέψη εκείνη αποτέλεσε την αφετηρία για τη συγγραφή του μυθιστορήματος "Βενετσιάνικη βεντέτα". Η συγγραφέας είναι κριτικός του αστυνομικού βιβλίου στους Sunday Times και ειδική στην όπερα, ιδίως στον Χέντελ. Ίσως γι΄ αυτό έγραψε το λιμπρέτο μιας κωμικής όπερας, της "Ντόνα Γκαλιάνα", που ανεβάστηκε, το 2002, στο Ίνσμπρουκ. ΄Ολα τα βιβλία της, που είχαν ως κεντρικό ήρωα τον επιθεωρητή Μπρουνέτι, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Το έργο της "Βενετσιάνικη βεντέτα" τιμήθηκε με το ιαπωνικό βραβείο Suntori. Πρόσφατα η Ένωση Συγγραφέων Αστυνομικού Μυθιστορήματος της απένειμε το βραβείο Silver Dagger.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
374
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.454 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση