Το μεγάλο τρένο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το μεγάλο τρένο

Πώς το Πεκίνο στρέφεται δυτικά και αναμορφώνει το Θιβέτ

Abrahm Lustgarten

Το καλοκαίρι του 2006 η κινεζική κυβέρνηση ολοκλήρωσε ένα έργο που το σχεδίαζε 50 χρόνια και, από τότε που το οραματίστηκε ο Μάο, είχε πάρει διαστάσεις εθνικού στοιχήματος: τη σιδηροδρομική γραμμή από το Πεκίνο ως τη Λάσα του Θιβέτ. Αυτό το έργο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ιλιγγιώδους οικονομικής ανάπτυξης και οριστική λύση στο πρόβλημα ελέγχου του Θιβέτ, μιας δυσπρόσιτης και συχνά μυστηριώδους περιοχής που υποσχόταν άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές και γεωπολιτική κυριαρχία στη Νότια Ασία. Μέσ` από τις ζωές Κινέζων και Θιβετιανών που βρέθηκαν στη δίνη αυτού του σχεδίου, ο συγγραφέας εξερευνά τη σημερινή κινεζική οικονομία, που θυμίζει «Άγρια Δύση». (. . .) Ένα επίκαιρο και προκλητικό βιβλίο, μια σαγηνευτική περιγραφή του κινεζικού οικονομικού φαινομένου, των προκλήσεων και των επιπτώσεων της ανάπτυξης στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Έφη Καλλιφατίδη

Έφη Καλλιφατίδη (Μεταφραστής)

Η Έφη Καλλιφατίδη (1954-2018) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και γραφιστική στο Istituto Europeo di Design (IED) της Ρώμης. Αναγνωρισμένη μεταφράστρια λογοτεχνίας, μετέφρασε στα ελληνικά το σύνολο των μυθιστορημάτων και τα περισσότερα δοκιμιακά έργα του Ουμπέρτο Έκο, καθώς και έργα κλασικών συγγραφέων όπως οι Λώρενς Στερν, Χένρυ Φήλντινγκ, Χέρμαν Μέλβιλ, Σάμουελ Μπάτλερ, Ναθάνιελ Χώθορν, Τσαρλς Ντίκενς, Τζιοβάνι Βέργκα, κ.ά. - 150, συνολικά, λογοτεχνικά έργα αγγλόφωνων, Ιταλών και Γάλλων συγγραφέων. Παράλληλα εργάστηκε για πολλά χρόνια ως υποτιτλίστρια στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με την ΕΡΤ και με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του οποίου διετέλεσε υπεύθυνη υποτιτλισμού. Συνεργάστηκε επίσης με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με το Φεστιβάλ Αθηνών, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με το ΚΘΒΕ, και με πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έφυγε από τη ζωή την 1η Ιανουαρίου 2018.


Abrahm Lustgarten

Abrahm Lustgarten (Συγγραφέας)

Ο Έιμπραμ Λάστγκαρτεν γράφει για το περιοδικό "Fortune" και είναι αποδέκτης της επιχορήγησης του ιδρύματος MacArthur για το διεθνές ρεπορτάζ. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα έντυπα "Esquire", "The New York Times", "Outside", "Sports Illustrated", "National Geographic Adventure", "Salon" κ.α. Το 2003 βραβεύτηκε με το Αριστείο Horgan για ρεπορτάζ με επιστημονικό θέμα. Το μεγάλο τρένο πήρε πέντε χρόνια και τέσσερα μεγάλα ταξίδια για να ολοκληρωθεί. Ζει στη Νέα Υόρκη και στο Όρεγκον.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
384
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.593 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση