Ο έβδομος σταυρός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο έβδομος σταυρός

Ένα μυθιστόρημα από τη χιτλερική Γερμανία

Anna Seghers

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Βεστχόφεν.
Λίγο πριν ξεσπάσει ο Β` Παγκόσμιος πόλεμος.
Εφτά κρατούμενοι δραπετεύουν. Στο στρατόπεδο σημαίνει συναγερμός. Οι περισσότεροι συλλαμβάνονται. Ο σκληροπυρηνικός διοικητής Φάρενμπεργκ διατάζει να κοπούν εφτά πλατάνια και να γίνουν εφτά σταυροί. Οι έξι συλληφθέντες σταυρώνονται. Ο έβδομος σταυρός, όμως, μένει κενός.

Ο Γκέοργκ Χάισλερ, ο δραπέτης που διαφεύγει της σύλληψης, ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου. Η απόδρασή του βάζει στο στόχαστρο του ναζιστικού καθεστώτος τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μια ολόκληρη μικρή κοινωνία καλείται να πληρώσει εν μέσω απειλών, ανακρίσεων και βασανιστηρίων, το τίμημα της ανθρώπινης ελευθερίας.

Έργο εμβληματικό στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, Ο έβδομος σταυρός συγκαταλέγεται στα κορυφαία έργα της λογοτεχνίας της εξορίας.

Αρετή Κοντογιώργη

Αρετή Κοντογιώργη (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1992. Σπούδασε Βυζαντινολογία, Νεοελληνική Φιλολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, όπου και εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στο Αμβούργο, ενώ από το 1999 έως το 2001 συμμετείχε ως επιστημονική βοηθός στο γλωσσολογικό ερευνητικό πρόγραμμα "Επίπεδα ύφους και διγλωσσία στον ελληνικό πολιτισμικό χώρο των νεωτέρων χρόνων" που διεξάγεται στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης της Πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Το 2001 εργάστηκε στο Ελληνικό Γραφείο Φραγκφούρτης της Οργανωτικής Επιτροπής "Φραγκφούρτη 2001", στο πλαίσιο της παρουσίας της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης. Από το 2002 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Anna Seghers

Anna Seghers (Συγγραφέας)

Η Άννα Ζέγκερς γεννήθηκε το 1900 στο Μάιντς της Γερμανίας με το όνομα Νέττυ Ράιλινγκ. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο ιστορία της τέχνης, φιλολογία και ιστορία. Το 1924 έλαβε το διδακτορικό φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Την ίδια χρονιά δημοσιεύει το πρώτο της διήγημα. Το 1925 παντρεύεται τον Ούγγρο φιλόσοφο και οικονομολόγο Λάζλο Ραντβάνυ. Το 1928 της απονέμεται το βραβείο Κλάιστ για το μυθιστόρημά της "Η επανάσταση των ψαράδων της Σάντα Μπάρμπαρα". Το 1949 γίνεται μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Το 1952 εκλέγεται πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων της Ανατολικής Γερμανίας μέχρι το 1978, οπότε γίνεται επίτιμος πρόεδρος. Πεθαίνει το 1982.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
394
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.642 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση