Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το Τριώδιον

Το Τριώδιον

Η ερμηνεία αυτή του Τριωδίου φιλοδοξεί να δώσει κυρίως μια φιλολογική-γλωσσική ανάλυση, για να μπορεί ο κάθε χριστιανός να κατανοεί τα τόσο ωφέλιμα και σωτήρια νοήματα, που εκτίθενται μέσα σ΄ αυτό. Η θεολογική εμβάθυνση είναι έργο των θεολόγων. Βέβαια ο κάθε χριστιανός μπορεί και πρέπει, αφού συλλάβει το νόημα, να εισχωρεί και σε κάποιο βάθος, όσο του χρειάζεται, για να ρυθμίσει το βίο του και την πολιτεία του σύμφωνα με τις συμβουλές της Εκκλησίας μας.

Ειδικότερα σκοπός μας είναι να μπορεί να διαβάζει ή να ακούει κανείς το Τριώδιο χωρίς να χρειάζεται μετάφραση. Γι΄ αυτό άλλωστε και αυτό το πόνημα και τα άλλα της ίδιας σειράς, που εκδίδονται, προορίζονται να χρησιμεύσουν για τη διδασκαλία της Λειτουργικής γλώσσας στις σχολές, που έχει Ιδρύσει ήδη η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και αυτές, που σχεδιάζει να ιδρύσει και στο μέλλον.

Σε ορισμένα τροπάρια, που είναι χαρακτηριστικά, και σε άλλα, που είναι κάπως δυσκολότερα, παραθέτομε μετάφραση· στα περισσότερα αρκούμαστε στα σχόλια.

Συμπληρωματικά ο αναγνώστης μπορεί να χρησιμοποιήσει και το Λεξιλόγιο του Τριωδίου, που εκδίδεται στην ίδια σειρά.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)


25χ17 εκ., 391 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μαθήματα Λειτουργικής Γλώσσας
Τόπος έκδοσης: Θήρα
Ταξινόμιση DDC: 264.2 (Ύμνοι), 264.2 (Ύμνοι - Κριτική, ερμηνεία κλπ)
ISBN: 978-960-88209-9-9
ISBN (10ψήφιο): 960-88209-9-5
Βάρος: 0.935 κιλά
Εκδότης: Πυρφόρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γανωτής, Κωνσταντίνος Σ.
Ο Κωνσταντίνος Σταύρου Γανωτής γεννήθηκε στο Βόλο το 1933, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επί διετία βοηθός στην έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως φιλόλογος σε γυμνάσια της Κύπρου, της Εύβοιας και ως γυμνασιάρχης στα γυμνάσια Κερατσινίου και Κολωνού. Το έτος 1983 μετά την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια ίδρυσε τα λεγόμενα "κρυφά σχολειά" σε ιερούς ναούς του Κολωνού, όπου με τη συνεργασία της συζύγου του και άλλων συναδέλφων διδάχτηκαν τα αρχαία ελληνικά με τρόπο και επιλογές κειμένων, που αποτέλεσαν πρότυπο για την σύνταξη των εγχειριδίων, με τα οποία επανήλθε η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια. Διετέλεσε συνεργάτης των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ομιλεί τακτικά σε πνευματικές συγκεντρώσεις των ιερών ναών Αγίου Ανδρέου οδού Λευκωσίας και Αγίου Γεωργίου Κυψέλης καθώς και σε σχολές γονέων σε διάφορους ιερούς ναούς των Αθηνών και στην επαρχία. Ως μέλος της επιτροπής διδασκαλίας της Εκκλησιαστικής γλώσσας συνέταξε αναλύσεις λειτουργικών κειμένων για διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας. Είναι μέλος της συνοδικής επιτροπής πολιτιστικής ταυτότητας. Προσφάτως τιμήθηκε από την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον χρυσούν σταυρόν του Αποστόλου Παύλου για το έργο του στην ερμηνεία και διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.