Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεμελιοκρατία
(Ο πολιτικός και θρησκευτικός φονταμενταλισμός)

Offer
"... διότι πλέον, με τις μορφές που λαμβάνει, η θεμελιοκρατία κυβερνά κράτη και λαούς σ΄ όλο τον κόσμο και επηρεάζει τη διεθνή πολιτική. Το πόνημα αυτό είναι μία προσπάθεια εισαγωγής στη μελέτη του ακανθώδους και πολύπλοκου αυτού προβλήματος. Η εισαγωγή αυτή στη μελέτη της θεμελιοκρατίας στη θρησκεία γίνεται από τρία κεφάλαια: Στο πρώτο, αναζητούνται οι ρίζες προελεύσεως της θεμελιοκρατίας στον Χριστιανισμό, ιδίως στον προτεσταντισμό των ΗΠΑ, διότι απʼ εκεί προέρχεται, και στον Καθολικισμό, κατόπιν στο Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και τον Ινδουισμό. Στο δεύτερο κεφάλαιο ερευνώνται τα κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου αυτού, όπως κωδικοποιήθηκαν από μία μεγάλη έρευνα επί του πολυσύνθετου αυτού κοινωνικοθρησκευτικού και πολιτικού διεθνούς προβλήματος, και το τρίτο κεφάλαιο ερευνά τις σχέσεις της θεμελιοκρατίας με την πολιτική. Των κεφαλαίων αυτών προτάσσεται μία εισαγωγή που αποβλέπει στην εξοικείωση των μελετητών με την προβληματική του έργου αυτού."

21χ14 εκ., 118 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 322.1 (Πολιτική και θρησκεία), 297.09 (Φονταμενταλισμός)
ISBN: 978-960-08-0426-3
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0426-5
Βάρος: 0.195 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
15.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.65
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πάτελος, Κωνσταντίνος Γ.
Ο Κωνσταντίνος Γ. Πάτελος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1961 σε σχολεία της εκεί ελληνικής κοινότητας (Τοσίτσεια Δημοτική Σχολή και Αβερώφειο Γυμνάσιο). Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (1965) και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στις ιστορικές επιστήμες και τη φιλοσοφία από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain. Εργάστηκε στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας ως ερευνητής, στο Πανεπιστήμιο της Louvain ως βοηθός διδασκαλίας και στη Γενεύη ως λέκτορας του Ινστιτούτου Οικουμενικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γενεύης και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Ασχολείται με θέματα σχετικά με τη θέση του Ισλάμ στις διεθνείς σχέσεις και τον διάλογο μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συμπόσια και συνέδρια ενώ βιβλία του έχουν δημοσιευθεί στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα. Διδάσκει στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.