Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προβλήματα μαθηματικών για όλους Ε΄ δημοτικού
Συγγραφείς:   Anne Frobisher, Len Frobisher,


Offer
H σειρά "Προβλήματα για όλους" αποτελείται από πέντε βιβλία, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά που φοιτούν από τη Β΄ ως την Στ΄ τάξη. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει προβλήματα που συνδέονται άμεσα με την ύλη κάθε τάξης. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τα παιδιά στην ανάπτυξη της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Κάθε ενότητα του βιβλίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εβδομαδιαία επανάληψη όσων διδάχτηκαν στο σχολείο ή ως εξάσκηση στο σπίτι.

Κάθε σελίδα περιέχει έξι προβλήματα τα οποία αφορούν: αριθμούς, χρήματα, όγκο, βάρος, μονάδες μέτρησης. Οι μαθηματικοί στόχοι αναφέρονται περιληπτικά στο επάνω δεξιό μέρος κάθε σελίδας, καθώς και συγκεντρωτικά στον πίνακα περιεχομένων στην αρχή του βιβλίου. Για τα προβλήματα συχνά χρησιμοποιούνται μικροί αριθμοί και η λύση τους απαιτεί μόνο νοερούς υπολογισμούς. Αυτό γίνεται γιατί ο στόχος τους δεν είναι η πολυπλοκότητα της αριθμητικής πράξης αλλά η ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης. Η έβδομη ερώτηση κάθε σελίδας είναι μια σπαζοκεφαλιά που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να σκεφτούν χρησιμοποιώντας διάφορες ιδιότητες των αριθμών. Οι επαναληπτικές σελίδες αφορούν προβλήματα παρόμοια με αυτά που τέθηκαν στις προηγούμενες. Συχνά στην αριστερή σελίδα υπάρχει μια εικόνα από την οποία τα παιδιά πρέπει να αντλήσουν τις πληροφορίες που τους χρειάζονται για να λύσουν τα προβλήματα της δεξιάς σελίδας. Τα σχέδια που συνοδεύουν κάθε πρόβλημα έχουν πολλές φορές λειτουργικό χαρακτήρα και πρέπει το παιδί να βρει μέσα σε αυτά χρήσιμες πληροφορίες που θα το βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.

Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν οι λύσεις των προβλημάτων.

24χ17 εκ., 88 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλία για την Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.7 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
Άλλα πρόσωπα: Βασιλική Νίκα (Μεταφραστής) , Andy Peters (Εικονογράφος) ,
ISBN: 978-960-16-2812-7
ISBN (10ψήφιο): 960-16-2812-6
Βάρος: 0.165 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
2.99
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

2.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.