Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
(Θεωρία - έρευνα)

Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας
Ο καινοτόμος θεσμός του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι το αντικείμενο μελέτης της παρούσας εργασίας, που θεωρείται από τους συγγραφείς της ως η πιο σύγχρονη λεωφόρος που οδηγεί τον ενήλικα στην προγραμματισμένη εκπαίδευση. Ο θεσμός αυτός δίνει τη δυνατότητα της επανασύνδεσης του ενήλικα με το σχολείο για τη συνέχιση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, την οποία είχε εγκαταλείψει.
Η δυναμική της εργασίας εδράζει σε δύο πυλώνες: α) στον θεωρητικό, όπου προσεγγίζεται πολυπρισματικά η καθιέρωση του ΣΔΕ πειραματικής φάσης στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και β) στον ερευνητικό, όπου αναδεικνύονται καινοτόμα στοιχεία στην εκπαίδευση των ενηλίκων που αφορούν στη μεθόδευση της διδασκαλίας, τη χρήση των γραμματισμών και την αξιοποίηση της υπάρχουσας εμπειρίας των ενηλίκων εκπαιδευομένων. Η διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας θα συμβάλλει στην ανάδειξη του θεσμού, κυρίως για τη σημαντική θωράκιση που προσφέρει στα ενήλικα άτομα που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και επιθυμούν να ξανασυνεχίσουν τη μόρφωση τους.

23χ15 εκ., 128 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Καινοτομίες στην Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 374 (Εκπαίδευση ενηλίκων)
ISBN: 978-960-467-010-9
ISBN (10ψήφιο): 960-467-010-7
Βάρος: 0.246 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
11.92
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος Ε.Τ.Ε.Π. του ιδίου Τμήματος και διδάκτορας της Παιδαγωγικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ της Παιδαγωγικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ταρατόρη - Τσαλκατίδου, Ελένη
Η Ελένη Ταρατόρη είναι ομότιμη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η επιστημονική και ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα Παιδαγωγικής του Σχολείου, της διδακτικής μεθοδολογίας και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.