Η λευκή βίβλος της Ίμβρου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η λευκή βίβλος της Ίμβρου

Πρακτικά συμποσίου, 19 Μαΐου 1991

Συλλογικό έργο

5.09€ -10% 4.58€
Περιέχονται οι εισηγήσεις: - Βασίλης Θ. Θωμαΐδης, "Διεθνής διάσταση και προοπτική του Ιμβριακού ζητήματος" - Γιάννης Πολίτης, "Αποδεικτικά στοιχεία της παραβίασης των διεθνών συνθηκών και δικαιωμάτων των Ιμβρίων και ειδικότερα των άρθρων της Συνθήκης της Λωζάνης" - Γιάννης Γιαννάκης, "Φωτογραφικά ντοκουμέντα" - Λεωνίδας Παπαδόπουλος, "Ίμβρος - Τένεδος ιστορικό - νομική προσέγγιση μιας πραγματικότητας" - Νίκος Ντάλντας, "Αναζητώντας την πολιτική αντίληψη και στάση των Ιμβρίων μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης" - Γιώργος Ξεινός, "Μια πρόταση για τον τρόπο έκδοσης της Λευκής Βίβλου"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λεωνίδας Γ. Παπαδόπουλος (Εισηγητής)


Γεώργιος Ξεινός

Γεώργιος Ξεινός (Εισηγητής)

Ο Γιώργος Ξεινός γεννήθηκε στην ΄Ιμβρο το 1944. Μετά τις λυκειακές του σπουδές στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης εγγράφηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1971.Υπηρέτησε τη θητεία υπαίθρου στη Λήμνο και στη συνέχεια άσκησε την ιατρική στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει ως σήμερα. Με τον λογοτεχνικό κόσμο της πόλης γνωρίστηκε όντας επικεφαλής του Καλλιτεχνικού Ομίλου της ΧΑΝΘ, ο οποίος επί σειρά ετών οργάνωσε διαγωνισμούς πεζογραφίας και ποίησης και εξέδωσε το βραχύβιο περιοδικό "Ερέτες". Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε επίσημα από το λογοτεχνικό περιοδικό "Νέα Πορεία" το 1968, παραμένοντας ως σήμερα τακτικός του συνεργάτης, ενώ συνεργάστηκε και με άλλα λογοτεχνικά περιοδικά όπως την "Ευθύνη", τα "Ελιμειακά", την "Κινστέρνα" κ.α. Κατά καιρούς έχει παρουσιάσει σημαντικούς Τούρκους συγγραφείς, ανάμεσα στους οποίους τον Μεβλανά Τζελαλεντίν Ρουμί το1968 και τον Ορχάν Παμούκ το 1991 και, αντίστοιχα, ΄Ελληνες, όπως τον Ι. Μ. Παναγιωτόπουλο, στην Τουρκία. Από το 2006 είναι πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο συμμετείχε διαρκώς από το 1978. Παράλληλη με τη λογοτεχνική του δραστηριότητα είναι και η ενασχόλησή του με τη συγγραφή πολλών μελετών, άρθρων και ομιλιών, που αφορούν την ιστορία και την πολιτισμό της Καθ΄ Ημάς Ανατολής και έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά ,συλλογικά συγγράμματα και επετηρίδες. Επίσης εκδίδει, εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, το περιοδικό "Ιμβριώτικα" και είναι διευθυντής του Αρχείου ΄Ιμβρου της Εταιρίας Μελέτης ΄Ιμβρου και Τενέδου. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: - "Τρία τοπία της λογοτεχνίας" (δοκίμια), Εκδόσεις Νέας Πορείας, Θεσσαλονίκη 1974 - "Επιστρέφοντας αλλοιώς" (διηγήματα), Εκδόσεις Νέας Πορείας ,Θεσσαλονίκη 1982 - "Αυτός ο άνθρωπος πριν..." (διήγημα), Θεσσαλονίκη 1986 -Τώρα επιστρέφοντας (διηγήματα), Εκδόσεις Εταιρίας Μελέτης ΄Ιμβρου και Τενέδου, Θεσσαλονίκη 2000 - "Εις την Πόλιν" (κείμενα ομώνυμου φωτογραφικού άλμπουμ του Μάξιμου Πλάτωνα), Αθήνα 2001. - "Ίμβρος και Τένεδος - Ιστορία παράλληλη", Εκδόσεις της Καθ΄ Ημάς Ανατολής, σειρά: Η Ρωμιοσύνη 1, Αθήνα 2005

Νίκος Ντάλντας (Εισηγητής)

Ο Νίκος Ντάλντας είναι εκπαιδευτικός, δρ. του Κανονικού Δικαίου.

Γιάννης Γιαννάκης (Εισηγητής)

Αρχιτέκτονας, Προϊστάμενος Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με αναστηλωτικές εργασίες αρχαίων μνημείων και συγγραφή ιστορικών και αρχιτεκτονικών μελετών. Συμμετείχε σε αρχαιολογικές εκθέσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Γ. Πολίτης (Εισηγητής)

Ο Γιάννης Πολίτης γεννήθηκε στην Ίμβρο το 1941 και αφού τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Κεντρική Σχολή, φοίτησε στο λύκειο της Θ.Σ. Χάλκης. Μετά την αποφοίτησή του από τη Φαρμακευτική Σχολή του Παν. Αθηνών εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από τότε αρχίζει και η θητεία του στα Ιμβριακά θέματα.

Βασίλης Θ. Θωμαΐδης (Εισηγητής)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
55
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.133 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση