Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φεμινιστική παιδαγωγική
(Η ανάδυση και η εξελικτική μετασχηματιστικά πορεία της)
Συγγραφέας:   Κώστας Κοκογιάννης


Φεμινιστική παιδαγωγική
Το παρόν βιβλίο επικεντρώνεται στο τι, πώς και πότε τέθηκαν οι πρώτες βάσεις της φεμινιστικής παιδαγωγικής, αλλά και στην εν εξελίξει διαφοροποίηση των προσανατολισμών και των πρακτικών της από την ανάδυσή της μέχρι σήμερα, δηλαδή στο τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα. Ειδικότερα, επιχειρείται η ανίχνευση και καταγραφή: α) των ερευνών και μελετών που έχουν γίνει στο δυτικό κόσμο σχετικά με τη φεμινιστική παιδαγωγική και β) του τρόπου που προσλαμβάνονται οι διάφορες φιλοσοφικο-κοινωνιολογικές θεωρίες από τη φεμινιστική παιδαγωγική σκέψη και του τρόπου που αποτυπώνονται οι εν λόγω θεωρίες στη φεμινιστική παιδαγωγική πρακτική. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι το τι (φεμινιστική θεματολογία) συνδέεται άρρηκτα με το πώς της διδασκαλίας στα πλαίσια της φεμινιστικής παιδαγωγικής, τότε δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε και τον ουσιαστικό ρόλο του εκπαιδευτικού που λειτουργεί ως φορέας αυτής της διαδικασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα συστηματική καταγραφή και επισήμανση όλων των διακυμάνσεων συγκρότησης της Φεμινιστικής Παιδαγωγικής δεν έχει επιχειρηθεί, γι΄ αυτό και η παρούσα μελέτη φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το κενό.

21χ14 εκ., 96 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παιδαγωγικές Μελέτες και Έρευνες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 370 (Παιδαγωγική)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Π. Τερζής (Υπεύθυνος Σειράς) , Αχιλλέας Γ. Καψάλης (Υπεύθυνος Σειράς) , Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-467-025-3
ISBN (10ψήφιο): 960-467-025-5
Βάρος: 0.181 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
10.34
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κοκογιάννης, Κώστας
O Κώστας Κοκογιάννης είναι Διδάκτορας Επιστημών Αγωγής με κατεύθυνση: Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ. Ειδικότερα, μελετά τα εκπαιδευτικά φαινόμενα στο θεσμικό τους πλαίσιο μέσα από μια φιλοσοφική και κοινωνιολογική προσέγγιση. Πολυγραφότατος με ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια ασχολείται με τις έννοιες της εξουσίας, της εκπαιδευτικής πολιτικής και του κοινωνικού φύλου, όπως οι τελευταίες αναδύονται από την εκπαιδευτική πρακτική και νοηματοδοτούνται στο πλέγμα της παρεχόμενης μόρφωσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.