Φεμινιστική παιδαγωγική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φεμινιστική παιδαγωγική

Η ανάδυση και η εξελικτική μετασχηματιστικά πορεία της

Κώστας Κοκογιάννης

(. . .) Το παρόν επικεντρώνεται στο τι, πως και πότε τέθηκαν οι πρώτες βάσεις της φεμινιστικής παιδαγωγικής, αλλά και στην εν εξελίξει διαφοροποίηση των προσανατολισμών και των πρακτικών της από την ανάδυσή της μέχρι σήμερα, δηλαδή το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Π. Τερζής (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Ν. Τερζής είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, υφηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Με ενδιαφέροντα γύρω από ζητήματα της Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της ελληνικής εκπαίδευσης, καθώς και με όψεις Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Συγκριτικής Παιδαγωγικής, ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την ελληνική εκπαίδευση στην ευρύτερη Βαλκανική κατά την οθωμανική περίοδο, δραστηριότητα που συνδέεται και με την παρουσία του στην Βαλκανική Εταιρεία Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (1997-2007).

Αχιλλέας Γ. Καψάλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Αχιλλέας Γ. Καψάλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και Διδακτικής.

Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης

Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης είναι ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και από το 1975 καθηγητής της Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα επικεντρώνονται στους τομείς Σχολική Παιδαγωγική, Διδακτική Έρευνα, Εκπαίδευση-Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

Κώστας Κοκογιάννης

Κώστας Κοκογιάννης (Συγγραφέας)

O Κώστας Κοκογιάννης είναι Διδάκτορας Επιστημών Αγωγής με κατεύθυνση: Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ. Ειδικότερα, μελετά τα εκπαιδευτικά φαινόμενα στο θεσμικό τους πλαίσιο μέσα από μια φιλοσοφική και κοινωνιολογική προσέγγιση. Πολυγραφότατος με ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια ασχολείται με τις έννοιες της εξουσίας, της εκπαιδευτικής πολιτικής και του κοινωνικού φύλου, όπως οι τελευταίες αναδύονται από την εκπαιδευτική πρακτική και νοηματοδοτούνται στο πλέγμα της παρεχόμενης μόρφωσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
96
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.181 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση