Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η επιβοηθητική συνέντευξη κατά την πρώτη συνεδρία
(Η εμπλοκή του πελάτη και η εγκαθίδρυση εμπιστοσύνης)
Συγγραφείς:   Sara F. Fine, Paul H. Glasser,


Offer
Το παρόν πρακτικό εγχειρίδιο για υποστηρικτικά επαγγέλματα είναι ένας πολύ εύχρηστος και εύκολα κατανοητός οδηγός τόσο για έμπειρους όσο και για αρχάριους επαγγελματίες. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει τα αναγκαία βήματα κατά τη σημαντική πρώτη συνάντηση με το συμβουλευόμενο. Οι συγγραφείς προσεγγίζουν τις υποχρεώσεις του επαγγελματία κατά την πρώτη συνέντευξη προσφέροντας μια επισκόπηση σχετικά με το τι σημαίνει θεραπευτική/συμβουλευτική διαδικασία και τι μπορεί κανείς να περιμένει από τους συμβουλευμένους, τόσο από αυτούς που προσέρχονται εθελούσια, όσο και από αυτούς που παραπέμπονται παρά τη θέλησή τους για βοήθεια. Το βιβλίο περιλαμβάνει, επίσης, τα βασικά πρακτικά θέματα της θεραπείας / συμβουλευτικής παρέμβασης, όπως π.χ. ο ρόλος συμβούλου-συμβουλευμένου, το φυσικό πλαίσιο, η επικοινωνιακή δυναμική, η αξιολόγηση και η διάγνωση, η τήρηση αρχείου, οι στόχοι και τα συμβόλαια και η εγκαθίδρυση εμπιστοσύνης. Ξεχωριστά Κεφάλαια του βιβλίου αναφέρονται σε ειδικά θέματα, όπως π.χ. εργασία με ζευγάρια και οικογένειες, ο ρόλος της κουλτούρας και της εθνικότητας, ο χρόνος και ο τρόπος παραπομπής θεραπευμένων/συμβουλευμένων με σοβαρά προβλήματα, ως και νομικά και ηθικά ζητήματα. Παρότι το βιβλίο είναι αρκετά γενικό για χρήση από τους διάφορους επαγγελματίες, οι συγγραφείς δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε ειδικούς θεσμούς παρέμβασης και υποστήριξης, όπως οι υπηρεσίες προστασίας παιδιών, οι υπηρεσίες παρέμβασης σε περιπτώσεις κρίσεων και οι υπηρεσίες επανόρθωσης της συμπεριφοράς.

21χ14 εκ., 347 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Συμβουλευτική - Προσανατολισμός
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.891 4 (Ψυχοθεραπεία), 158 (Συμβουλευτική), 156 (Συμπεριφορά (Ψυχολογία))
Άλλα πρόσωπα: Ανδρέας Μπρούζος (Υπεύθυνος Σειράς) , Σπύρος Α. Κρίβας (Επιμελητής) , Σπύρος Α. Κρίβας (Υπεύθυνος Σειράς) , Ε. Αθανασοπούλου (Μεταφραστής) , Κ. Κατσιβάρδα (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-01-1208-5
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1208-8
Βάρος: 0.531 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Dr. Sara F. Fine είναι ψυχολόγος και διδάσκει θεωρία και πράξη της συμβουλευτικής, δυναμική της ομάδας και οργανωσιακή ψυχολογία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Pittsburg. Έχει επίσης ιδιωτικό γραφείο και παρέχει συμβουλές σε οργανισμούς, οργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια εκπαίδευσης στην επικοινωνία, τη συμβουλευτική και άλλα σχετικά αντικείμενα στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες, από τη Μέση έως και την Άπω Ανατολή.

Ο Dr. Paul H. Glasser είναι διαπρεπής καθηγητής στη σχολή Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers. Είναι πεπειραμένος στο χώρο της κοινωνικής εργασίας, με μεγάλη εμπειρία στην πράξη του χώρου αυτού, και ένα από τα παλαιότερα μέλη της σχολής όσον αφορά την εκπαίδευση των κοινωνικών λειτουργών. Ήταν κοσμήτορας δύο σχολών της Κοινωνικής Εργασίας για περισσότερα από 15 χρόνια. Είναι εξειδικευμένος στην εργασία με ομάδες και οικογένειες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.