Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μέτζντα
(Η οικογενειακή και νεανική ζωή του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα)
Συγγραφέας:   Sananda Lal Ghosh


Offer
Η αποκαλυπτική βιογραφία ενόs από τουs κορυφαίουs πνευματικούs δασκάλουs τns εποχήs μαs, του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, γραμμένn από τον νεότερο αδελφό του. Ο συγγραφέαs τον αποκαλούσε στοργικά "Μέτζντα", λέξn που στη διάλεκτο τns Βεγγάλns αναφέρεται στον δεύτερο κατά σειρά μεγαλύτερο αδελφό.
Συμπεριλαμβάνονταs πολλά αδnμοσίευτα στοιχεία, το ενδιαφέρον αυτό βιβλίο περιγράφει τιs πνευματικέs αναζnτnσειs του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, καθώs και τnν προοδευτική εξέλιξn τns ευσπλαχνίαs του, τns αδάμαστns θέλnσήs του, τns απόλυτns κυριαρχίαs του πάνω στις δυνάμειs του νου και πάνω απ΄ όλα τns απεριόριστns αγάπns του για τον Θεό.

Μέσα από τnν αφnγnσn του συγγραφέα γνωρίζουμε το οικογενειακό περιβάλλον που αποτέλεσε το υπόβαθρο τns μετέπειτα εξέλιξns του φωτισμένου Διδασκάλου: έναs ασκnτικόs πατέραs, στον οποίο n αγάπn και n σοφία εξισορροπούνταν αρμονικά· μια άγια μnτέρα, που ο πρόωροs θάνατόs τns ενίσχυσε τnν απόφασn του γιου τns να αναζnτήσει τn Θεϊκή Μnτέρα· και τα αδέρφια, οι συγγενείs και οι φίλοι του που έπαιξαν σnμαντικό ρόλο στnν ιστορία τns αναζήτnσns τns Αλήθειαs από τον Σρι Γιογκανάντα.

24χ17 εκ., 358 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 920 (Βιογραφίες - Μαρτυρίες), 294.392 3 (Βουδισμός (Θιβέτ))
Άλλα πρόσωπα: Ξενοφών Θ. Καρκάντζος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-04-3635-8
ISBN (10ψήφιο): 960-04-3635-5
Βάρος: 0.79 κιλά
Εκδότης: Κέδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
8.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ghosh, Sananda Lal
Ο Σανάντα Λαλ Γκos (1898-1979) ήταν αδελφόs και σύντροφοs τηs παιδικήs ηλικίαs του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα. Τα βαθιά θρησκευτικά ενδιαφέροντά του μαζί με το δημιουργικό πνεύμα που τον διακατείχε εκδηλώθηκαν ποικιλοτρόπωs μέσα από την καλλιτεχνική, φωτογραφική, μηχανική, αρχιτεκτονική, μουσική, και τελικά τη συγγραφική του δουλειά. Στα τέλη του 1950 έγινε παγκόσμια γνωστόs για το πορτρέτο του φημισμένου νομπελίστα ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ που φιλοτέχνησε. Με το πέρασμα των ετών ζωγράφισε εκατοντάδεs -ίσωs και χιλιάδες- πορτρέτα- φωτογραφίες του σεβαστού αδελφού του για χάρη των μαθητών του σ΄ όλόκληρο τον κόσμο. Με το ίδιο ακούραστο πνεύμα αφοσίωσης δούλεψε και το κείμενο αυτού του βιβλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν το θάνατό του, το 1979.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.