Εικονική λογοτεχνία και www.ποίηση.gr
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εικονική λογοτεχνία και www.ποίηση.gr

Κοινότητα ελλήνων διαδικτυακών πεζογράφων και ποιητών

Συλλογικό έργο

Νίκος Διακογιάννης

Θεόδωρος Δημακόπουλος

15.21€ -10% 13.69€

Οι "Συμπαντικές Διαδρομές" είναι ένας σύγχρονος εκδοτικός οίκος επιστημονικής φαντασίας που εκφράζει όλα τα ρεύματα της φανταστικής λογοτεχνίας και τέχνης. Το ομότιτλο περιοδικό εκδίδεται κάθε τρεις μήνες και παρουσιάζει τα καλύτερα διηγήματα από τον χώρο της επιστημονικής φαντασίας, της fantasy, του horror, επιστημονικά άρθρα, comics από τον χώρο του φανταστικού, παρουσιάσεις βιβλίων και κινηματογράφου και οτιδήποτε έχει σχέση με τον χώρο του φανταστικού, και από Έλληνες και από ξένους συγγραφείς.

Ο παρών τόμος περιέχει έργα των:
- Αερικό
- Θοδωρής Δημακόπουλος
- Νίκος Διακογιάννης
- Αναστασία Ξηρομερίτη
- Ανδρέας Καρακκόκινος
- Μαρία Κουτσάκη
- Πενθεσίλεια
- Ελένη Μαυρογονάτου
- Κλειώ Νικολάου
- Μαρία Νικολάου
- Γωγώ Πακτίτη
- Νίκος Περάκης
- Γιώργος Πρίμπας
- Μαρία Ροδοπούλου
- Μαλίνα Τζαχρήστου
- Τάκης Τσαντήλας
- Βάγγη Χατζησταμάτη

(βλ. http://crazygreekpoets1.pblogs.gr)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Διακογιάννης

Νίκος Διακογιάννης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Διακογιάννης γεννήθηκε στη Νίσυρο της Δωδεκανήσου το 1974 και είναι εκπαιδευτικός. Αφού εργάστηκε για ένα διάστημα ως ξεναγός, επέστρεψε στον γενέθλιο τόπο του. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2007 με το μυθιστόρημα "Τέρα Άμου" από τις εκδόσεις Αρμός, το οποίο προτάθηκε στη μακρά λίστα για το Athens prize for literature του περιοδικού "(δέ)κατα". Το 2009 κυκλοφορεί το μυθιστόρημα "Καθρέφτες στο χώμα" από τις ίδιες εκδόσεις. Τον Φεβρουάριο του 2011 σειρά έχει το μεταφυσικό θρίλερ "Ο ύπνος των αγαλμάτων", εκδόσεις Καλέντη,αφιερωμένο στη μνήμη του Πορτογάλου συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου. Τον Ιούλιο του 2013 απ΄ τις εκδόσεις Ερωδιός κυκλοφορεί το μυθιστόρημα "Αναγκράμμα", εμπνευσμένο από το τραγούδι "Allamiaeta" τουTiziano Ferro. Κατά περιόδους αρθρογράφησε στο περιοδικό Ο Διαβάτης της Νισύρου. Στην κινηματογραφική ταινία ΄Η Νοσταλγός΄, που βασίζεται σε διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, συνεργάστηκε στη διασκευή του σεναρίου στο νισύρικο ιδίωμα. Από το 2006 είναι ο διαχειριστής του βιβλιοφιλικού -και όχι μόνον- ιστολογίου Τέρα Άμου. Η αληθινή ιστορία με τίτλο "Τα ψέματα ανθίζουν στην άμμο" είναι το πέμπτο κατά σειρά έργο του και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Δημακόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Περάκης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Περάκης είναι ποιητής. Διευθύνει το blog: http://perakis.pblogs.gr.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Α. Ροδοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Ροδοπούλου γεννήθηκε το 1965 και ζει στην Αθήνα με τον σύντροφό της και τα δύο παιδιά τους. Σπούδασε στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε και εργάζεται ως αναλύτρια-προγραμματίστρια εμπορικών εφαρμογών. Είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας του έντυπου λογοτεχνικού περιοδικού "Σοδειά". Διατηρεί τη δική της προσωπική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Ασχολείται με μεταφράσεις αγγλικής ποίησης και πεζογραφίας κι έχει μεταφράσει για λογαριασμό εντύπων και ψηφιακών περιοδικών Sylvia Plath, Edgar Allan Poe, Robert Frost , Emily Dickinson, Ann Sexton όπως επίσης μετέφρασε και το έργο "4:48 Ψύχωσις" της Σάρα Κέην που δημοσιεύτηκε ολόκληρο στο ψηφιακό περιοδικό vakxikon.gr Βιβλία της: "Dark Performances" dark gothic poetry εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές 2007 που είχε προταθεί για το κρατικό βραβείο ποίησης το 2008 "To βιβλίο των Νεκρών - Ο όγδοος ορίζοντας" πεζοποίηση, εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, 2008 "Προαιρετικά και ατημέλητα" εκδόσεις Αρμός, ερωτική ποίηση,2008 "Ισιδώρα Το Δέντρο που περπατούσε" πεζοποίηση, Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, 2009, "Δαιμόνων Μαζώματα Θεών Σκορπίσματα" πεζοποίηση, αυτοέκδοση και δωρεάν διάθεση 2010, "Είμαι πολλές", συλλογή ποιημάτων, εκδόσεις Ιδεόγραμμα 2013 "Εμπόδια Φτερά" συλλογή ποιημάτων, εκδόσεις Vakxikon.gr. 2013 "Μοναχικοί Πρωτόπλαστοι" ποιητικός διάλογος, αυτοέκδοση 2014 "Υποστολή" ποιητική συλλογή, ψηφιακή έκδοση, 2015 "Ανναμπέλα Λαμόντ - Το κορίτσι της Δίεσης", μυθιστόρημα, εκδόσεις Bookstars, 2016. Με το ψευδώνυμο "Melissa Harlloween" και σε συνεργασία με την Francine Queen (ψευδώνυμο της Φράνσης Παπουτσάκη) συνέγραψε τη συλλογή διηγημάτων "Little steps to Hell" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως (2017).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Πρίμπας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Νικολάου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Νικολάου σπούδασε στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Τμήματος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Νωρίτερα, απέκτησε δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα "Δημοσιογραφία, Συντάκτες και Ρεπόρτερ" του δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής, καθώς επίσης και δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα "Προγραμματισμός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών". Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και ζει στην Κομοτηνή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστασία Ξηρομερίτη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ανδρέας Καρακόκκινος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κουτσάκη (Συγγραφέας)

Συντάκτρια του blog "Ιατρική και ποιητική" (http://night-flights.pblogs.gr).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πενθεσίλεια (Συγγραφέας)

Συντάκτρια του blog "Λόγια σαν πέτρες σε λίμνη" (http://logia.pblogs.gr).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Μαυρογονάτου (Συγγραφέας)

Η Ελένη Μαυρογονάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1965. Στη Νεμέα Κορινθίας ζει τα πρώτα παιδικά της χρόνια. Από τα 9 της αποτυπώνει στιγμές και στίχους κρυφά στις πίσω σελίδες των μαθητικών τετραδίων. Το 2007 φτιάχνει και εκδίδει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο: "Το άλλοθι του φεγγαριού". Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως δασκάλα στην ειδική αγωγή. Βιβλιογραφία: 1. "Το άλλοθι του φεγγαριού", αυτοέκδοση 2007. 2. "Εικονική λογοτεχνία και www.ποίηση.gr", εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές 2007 (κοινότητα Ελλήνων διαδικτυακών πεζογράφων και ποιητών) - συμμετοχή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κλειώ Νικολάου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γωγώ Πακτίτη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαλίνα Τζαχρήστου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jonathan Swift

Jonathan Swift (Συγγραφέας)

Ο Τζόναθαν Σουίφτ (1667 -1745) γεννήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Εργάστηκε ως γραμματέας του συγγραφέα και διπλωμάτη Σερ Ουίλιαμ Τεμπλ, έγινε ιερέας της αγγλικανικής εκκλησίας, έγραψε μυθιστορήματα και ποιήματα, αλλα ανακατεύτηκε και με την πολιτική. Το πιο γνωστό έργο του είναι το μυθιστόρημα "Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ" (ή, σωστότερα: "Γκάλιβερ", του οποίου ο πλήρης τίτλος ήταν: "Travels into Several Remote Nations of the World, in Four Parts, by Lemuel Gulliver, First a Surgeon, and then a Captain of Several Ships"), στο οποίο σατιρίζει την πολιτική ζωή, τις φιλοσοφικές ιδέες και την επιστήμη της εποχής του. Έγραψε επίσης ποιήματα, σάτιρες, δοκίμια, θρησκευτικά έργα, κηρύγματα, άρθρα, επιστολές και άλλα. Τα γνωστότερα κείμενα, στη διάθεση των μελετητών του σήμερα, είναι: "A Discourse on the Contests and Dissentions in Athens and Rome" (1701), "A Meditation upon a Broomstick" (1703-1710), "The Battle of the Books" ("Η μάχη των βιβλίων", 1704), "A Tale of a Tub" (1704), "A Critical Essay upon the Faculties of the Mind" (1707-1711), "An Argument against Abolishing Christianity" (1708-1711), "The Intelligencer" (μαζί με τον Thomas Sheridan, 1710), "A Proposal for Correcting, Improving and Ascertaining the English Tongue" (1712), "On the Conduct of the Allies" (πολιτικό φυλλάδιο κατά της συνέχισης του πολέμου με τη Γαλλία, 1713), "The Journal to Stella" (ημερολόγιο της σχέσης του με την Esther Johnson, 1710-1713), "Hints Toward an Essay on Conversation" (1713), "A Letter to a Young Gentleman, Lately Entered into Holy Orders" (1720), "Proposal for Universal Use of Irish Manufacture" (1720), "A Letter of Advice to a Young Poet" (1721), "The Drapier΄s Letters" (επιστολές με το ψευδώνυμο M.B.Drapier, κατά του νομισματικού μονοπωλίου που επέβαλε η Αγγλία, 1724, 1725), "Bon Mots de Stella" (Παράρτημα στα "Ταξίδια του Γκιούλιβερ", 1726), "A Modest Proposal" (διάσημη σάτιρα, στην οποία εισηγείται οι συμπατριώτες του να καταφύγουν στον κανιβαλισμό, τρέφοντας τους πλούσιους με τα παιδιά των φτωχών, 1729), "An Essay on the Fates of Clergymen", "A Treatise on Good Manners and Good Breeding", "Directions to Servants", "On the Death of Esther Johnson", "An Essay On Modern Education", "Three Sermons and Three Prayers", "Writings on Religion and the Church", "Verses on the Death of Dr. Swift" (1739), κ.ά.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
214
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.437 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση