Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι πρώτοι Οθωμανοί
(Συμβολή στο πρόβλημα της πτώσης του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας (1282-1337))

Οι πρώτοι Οθωμανοί
"Δημοσιευμένο το 1947, βασισμένο στη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το βιβλίο του Γεωργιάδη-Αρνάκη προηγήθηκε κατά οκτώ χρόνια εκείνου του Άμαντου, που κυκλοφόρησε το 1955 (χωρίς ποτέ να εκδοθεί ο δεύτερος τόμος του). Από πολύ νωρίς μάλιστα, το έργο του Γεωργιάδη-Αρνάκη προσέχτηκε και μελετήθηκε από πολλούς ερευνητές, περισσότερο ξένους και λιγότερο, ίσως, Έλληνες (!), που το χρησιμοποίησαν ως βασική παραπομπή στα δικά τους δημοσιεύματα μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Στην Ελλάδα, απ΄ όσο μπορώ να γνωρίζω, δεν έκανε ποτέ κάποια ανατύπωση/επανέκδοση, παρά το γεγονός ότι εξαντλήθηκε σχετικά νωρίς και οι ερευνητές από ένα σημείο και πέρα το μελετούσαν μόνο στις βιβλιοθήκες (όταν μπορούσαν να το εντοπίσουν...). Πριν από λίγα χρόνια σε συζητήσεις μου με φίλους εκδότες είχα διερευνήσει τη δυνατότητα μιας πιθανής ανατύπωσής του με την ευκαιρία ενός κειμένου-ενθυμήματος για τον Γεωργιάδη-Αρνάκη και το έργο του, που είχα συνεισφέρει στο περιοδικό "Νέα Εστία" με την επέτειο των είκοσι χρόνων από το θάνατό του -το μοναδικό σχετικό κείμενο, απ΄ όσο γνωρίζω, στην Ελλάδα για ένα μελετητή που οπωσδήποτε ο ρόλος του στην μετέπειτα εξέλιξη των ελληνικών τουρκολογικών σπουδών θα έπρεπε να είχε τονισθεί περισσότερο στη χώρα μας και όχι να έχει σχεδόν περάσει στη λήθη, ιδίως από τους ομοτέχνους του!"

Αλέξιος Γ. Κ, Σαββίδης


Σημείωση: Η τιμή αφορά και τους τρεις τόμους: "Οι πρώτοι Οθωμανοί", "Σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων", "Η θεμελίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας". Πρόλογος: Αλέξιος Γ. Κ. Σαββίδης. Γλωσσική επεξεργασία: Αλεξάνδρα Κατσώνη.

24χ16 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 956.016 (Οθωμανική Αυτοκρατορία )
Άλλα πρόσωπα: Νινέττα Βατικιώτη (Επιμελητής) , Αλεξάνδρα Κατσώνη (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-7911-53-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7911-53-9
Βάρος: 0.764 κιλά
Εκδότης: Αρχιπέλαγος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
61.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

54.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.