Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σουλιωτών γενεαλογίες
Συγγραφέας:   Κώστας Δ. Καραμούτσος


Offer
Το βιβλίο αυτό, όπως αποτυπώνεται στον πρόλογο, ξεκίνησε από παιδικά βιώματα του συγγραφέα, τα οποία στο πλήρωμα του χρόνου εξελίχτηκαν σε έρευνα, για να επαληθευτούν προφορικές πληροφορίες πέντε προηγούμενων γενεών.

Ο ερευνητής συγγραφέας αποδύθηκε σε μια πολυετή έρευνα και διάρθρωσε το βιβλίο σε δύο μέρη.
Στο α΄ μέρος παραθέτει σύντομη ιστορική επισκόπηση, για να παράσχει στους αναγνώστες πληροφορίες για το Σούλι και τους Σουλιώτες, για το Παρασούλι και τους δέκα πολέμους των Τούρκων κατά των Σουλιωτών, για την άλωση του Σουλίου και το ολοκαύτωμα στο Κούγκι, για τις θυσίες των γυναικών στο Ζάλογγο, στη Ρηνιάσα και στο Σέλτσο.

Στη συνέχεια παρουσιάζει ένα χρονολόγιο από το 1804-1820 σχετικό με τις δράσεις των Σουλιωτών μετά τον ξεριζωμό τους από τα βράχια του Σουλίου. Εκθέτει και διευκρινίζει ποιοι ήσαν οι Αλβανοί, οι Αρβανίτες και οι Σουλιώτες. Ερανίζεται μαρτυρίες γέροντα Σουλιώτη. Προβάλλει και φωτίζει τμήμα από την άφθαστη διήγηση του γέροντα Σουλιώτη σχετικά με το μαρτυρικό τέλος του προ-προπάππου Καραμούτσιου. Συνεχίζει με ένα χρονολόγιο σχετικό με την εγκατάσταση των Αρβανιτών στον ελληνικό χώρο και τη θεωρία Φαλλμεράυερ. Δίνει απαντήσεις σ΄ ερωτήματα σχετικά με την καταγωγή των Σουλιωτών. Αναφέρει τις πηγές τις οποίες χρησιμοποίησε για το α΄ μέρος και παραπέμπει σε βιβλιογραφία.

Στο β΄ μέρος του έργου περιέχεται πρωτογενές ερευνητικό υλικό που προέρχεται από τα Γ.Α.Κ. (Αρχεία Νομού Κερκύρας). [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

30χ22 εκ., 516 σελίδες
Δέσιμο: Δερματόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 390.495 (Λαογραφία, Ελληνική)
ISBN: 978-960-02-2212-8
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2212-6
Βάρος: 1.649 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
58.58
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.49
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καραμούτσος, Κώστας Δ.
Γεννήθηκε το 1941 στην Άφρα Κέρκυρας. Σπούδασε Φιλολογία, Δημοσιογραφία, Δημοσιολογία και Δημόσιες σχέσεις στην Αθήνα. Εργάστηκε ως reporter στον Αθηναϊκό τύπο. Υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση από το 1966 ως το 1997. Ευτύχησε να ιδρύσει και αναπτύξει το Γυμνάσιο - Λύκειο Αγρού Κέρκυρας και το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας. Εξέδωσε τα βιβλία: "Ο Τεν Φλωριάς, το εικαστικό και λόγιο έργο του". Κέρκυρα 1997. "Κερκυραϊκές Αρχοντικές Αγροικίες" Τ1 Δήμος Παρελείων. Κέρκυρα 2006. "Σουλιωτών Γενεαλογίες". Κέρκυρα 2007. Ως φωτογράφος εξέθεσε: Στην Αθήνα Έκφραση 1, "Δένδρα" 1963. Έκφραση 2, "Οι καθηγητές μου διδάσκοντες" 1964. Στην Κέρκυρα "Η λαϊκή Αρχιτεκτονική του χωριού Σιναράδες" 2005 (πεντάτομο έργο κατατεθειμένο στο Μουσείο της Λαογραφικής και Ιστορικής Εταιρείας Σιναράδων Κέρκυρας). Νυμφεύτηκε τη Μαίρη Π. Γεωργίου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Τάκη, τη Ροζαντένια και τον εγγονό Θοδωρή Τσιριγώτη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.