Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεωρία αναμονής ή ουράς
Συγγραφέας:   Παναγιώτης Χούχουλας


Offer
Η επιχειρησιακή έρευνα είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα εργαλείο του μοντέρνου management χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους οι οποίες βοηθούν στη λήψη αποφάσεων για την επίτευξη βέλτιστης λύσης ενός προβλήματος.

Η "Θεωρία Αναμονής ή Ουράς" είναι μία από τις μεθόδους της επιχειρησιακής έρευνας η οποία ερευνά προβλήματα τα οποία έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση "πελατών", που εισέρχονται σε ένα σύστημα, είτε αυτό βρίσκεται σε αδράνεια είτε λειτουργεί κατά χρονικά διαστήματα.

Ο σκοπός του βιβλίου είναι η βοήθεια φοιτητών, επιστημόνων, αναλυτών, managers και γενικά αυτών που θέλουν να αντιμετωπίσουν τη μελέτη σχετικών προβλημάτων.

Η πρώτη ενότητα του βιβλίου περιλαμβάνει την ανάλυση των εννοιών οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για την κατανόηση της θεωρίας, η δεύτερη ενότητα αναφέρεται γενικά στην έννοια της πιθανότητας και περιγράφει τις στατιστικές κατανομές πιθανοτήτων που σχετίζονται με τη θεωρία "Αναμονής ή Ουράς" και η τρίτη ενότητα περιγράφει και αναλύει, σε μαθηματική μορφή, τα πλέον γνωστά συστήματα γραμμών αναμονής ή ουράς.

Στην τελευταία ενότητα παρουσιάζονται οι εφαρμογές της θεωρίας μέσα από 30 λυμένα πρακτικά παραδείγματα τα οποία αναφέρονται σε πλείστα όσα θέματα που εξετάζει και αντιμετωπίζει η θεωρία.

24χ17 εκ., 148 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 519.2 (Πιθανότητες)
ISBN: 978-960-02-2220-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2220-7
Βάρος: 0.317 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.23
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Χούχουλας γεννήθηκε το 1937 στην Καλλιθέα Αθηνών. Τελείωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας το 1949, το Γυμνάσιο Αρρένων Καλλιθέας το 1955 και το ίδιο έτος εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία απεφοίτησε το 1958 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Φοίτησε σε διάφορες στρατιωτικές, δημόσιες και ιδιωτικές σχολές της χώρας, του ΝΑΤΟ και της αλλοδαπής. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ), της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών (ΠΑΣΠΕ), της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΝΣΠΑ) και είναι κάτοχος πτυχίου Master of Science, στην Επιχειρησιακή Ερευνα, του Cranfield Institute of Technology της Αγγλίας. Έλαβε ετήσια υποτροφία από το Υπουργείο Άμυνας Καναδά και εργάστηκε στις Διευθύνσεις Κοινωνικό-οικονομικής Ανάλυσης και Πολεμικών Παιγνίων του Operational Research and Analysis Establishment. Υπήρξε εκπαιδευτής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και σε πολλές στρατιωτικές σχολές καθώς και σε σχολές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και ΝΑΤΟ, δίδοντας παράλληλα πλήθος διαλέξεων. Δημοσίευσε διάφορα άρθρα σε στρατιωτικά περιοδικά και ΝΑΤΟ και είναι συγγραφέας βιβλίων. Μετείχε σε μεγάλο αριθμό επιτροπών και ομάδων εργασίας που συνέταξαν μελέτες για θέματα στρατιωτικά, επιστημονικά. οικονομικά, επιχειρησιακής έρευνας, πληροφορικής, έρευνας - τεχνολογίας, οργάνωσης και αναδιοργάνωσης ΥΠΕΘΑ και φορέων του, κτλ. Εκπροσώπησε τη χώρα, ως εθνικός αντιπρόσωπος, σε πλήθος επιτροπών του ΝΑΤΟ και σε χώρες της Ευρώπης. Υπηρέτησε, αρχικά, σε Μονάδα Πυροβολικού και στη συνέχεια σε διάφορες εξειδικευμένες, επιτελικές και διευθυντικές θέσεις του ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ. Διετέλεσε διοικητής του Κέντρου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Εθνικής Άμυνας, του Μηχανογραφικού Κέντρου ΓΕΣ, της Σχολής Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογίας του ΓΕΕΘΑ. Από Ιανουάριο 1996 μέχρι Φεβρουάριο 2002 υπήρξε διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού του Επιτελείου Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.