Ο τελευταίος κινέζος σεφ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο τελευταίος κινέζος σεφ

Μυθιστόρημα

Nicole Mones

18.86€ -27% 13.77€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606781230

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Μελάνι

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μάγκι ΜακΕλρόι, που γράφει για ένα περιοδικό γαστρονομίας, έμεινε χήρα πριν από ένα χρόνο, όταν ο άντρας της σκοτώθηκε σε ατύχημα. Τώρα μαθαίνει ξαφνικά ότι μια γυναίκα στην Κίνα έχει καταθέσει αγωγή περί πατρότητας που εμπλέκει τον άντρα της. Η Μάγκι είναι αναγκασμένη να ταξιδέψει στο Πεκίνο για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση. Μια που θα βρίσκεται εκεί ούτως ή άλλως, η αρχισυντάκτριά της προτείνει μια συνέντευξη με τον ανερχόμενο Εβραιοκινέζο σεφ Σαμ Λιανγκ. Ο Σαμ μυεί την Μάγκι στην κινέζικη αντίληψη ότι το φαγητό πρέπει να τρώγεται πάντα μέσα σε ένα κύκλο οικογένειας και φίλων. Και καθώς ο Σαμ της μαγειρεύει ένα κοτόπουλο απαλό σαν μετάξι, η Μάγκι αρχίζει να τον ερωτεύεται... Έτσι ξεκινά μια περιήγηση στην κινέζικη μαγειρική, που κρύβει πίσω της μια ολόκληρη φιλοσοφία, μια μακρά ιστορία και έναν πολιτισμό που χρησιμοποιεί το φαγητό για να θεραπεύσει όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή.
Nicole Mones

Nicole Mones (Συγγραφέας)

Η Νικόλ Μόουνς είναι Αμερικανίδα μυθιστοριογράφος και τακτική συνεργάτρια στο γαστρονομικό περιοδικό "Gourmet". Πριν εκδώσει το πρώτο της μυθιστόρημα "Lost in Translation", το οποίο έγινε best seller, είχε για δεκαεπτά χρόνια μια επιχείρηση υφασμάτων στην Κίνα, η οποία ξεκίνησε το 1977, έξι εβδομάδες μετά την επίσημη λήξη της Πολιτιστικής Επανάστασης. Ζει στο Πόρτλαντ της πολιτείας Όρεγκον της Αμερικής. Το μυθιστόρημα "Ο τελευταίος κινέζος σεφ" είναι το δεύτερο βιβλίο της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μυρσίνη Γκανά

Μυρσίνη Γκανά (Μεταφραστής)

Η Μυρσίνη Γκανά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτιστική Διαχείριση στις Βρυξέλλες. Εργάζεται ως μεταφράστρια. Το πρώτο της ποιητικό βιβλίο, "Τα πέρα μέρη" (εκδ. Μελάνι, 2017), τιμήθηκε με το Βραβείο Ποίησης Public 2018 σύμφωνα με τις ψήφους του αναγνωστικού κοινού.


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
413
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.484 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση