Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Management ανθρώπινων πόρων
(Θεωρία και πράξη)

Management ανθρώπινων πόρων
Διοίκηση, Προγραμματισμός, Ανάλυση εργασίας, Περιγραφή θέσης εργασίας, Εντοπισμός και επιλογή κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, Εκπαίδευση, Αξιολόγηση απόδοσης, Πολιτική αμοιβών.

Στο βιβλίο δίνεται έμφαση στον Προγραμματισμό των Ανθρώπινων Πόρων, καθώς εξετάζονται διεξοδικά οι παράγοντες του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων, που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωσή του. Ως πρακτική εφαρμογή, δίνονται μαθηματικά υποδείγματα και διαμορφώνονται προβλήματα για τη λήψη αποφάσεων σε ό,τι αφορά στην ορθή κατανομή των ανθρώπινων πόρων στις διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, λαμβάνοντας υπόψη τους τυχόν περιορισμούς. Επίσης, περιλαμβάνονται οι πιο ενδεδειγμένες εφαρμογές, μέθοδοι και χρηστικά εργαλεία για την ανάλυση και την περιγραφή θέσεων εργασίας, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στη σύγχρονη βιβλιογραφία, αλλά και εφαρμόζονται σε μεγάλες διεθνείς και ελληνικές επιχειρήσεις.

Ακόμη, αναλύονται τα βασικά στάδια για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης των ανθρωπινών πόρων και προτείνονται όλες οι δυνατές και σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν, για να καταστεί η εκπαίδευση αποτελεσματική για τους εργαζόμενους, αλλά και για την επιχείρηση.

Παράλληλα, περιγράφονται οι μέθοδοι και τα χρηστικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις και θεωρούνται αποτελεσματικά για την προσέλκυση, τον εντοπισμό και την επιλογή των κατάλληλων υποψηφίων.

Τέλος, εξετάζονται οι μέθοδοι και τα εργαλεία με τα οποία μπορεί να διεξαχθεί αποτελεσματικά η αξιολόγηση της απόδοσης των ανθρώπινων πόρων, και παρουσιάζονται οι κυριότεροι παράγοντες που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής αμοιβών μιας επιχείρησης, καθώς και τα βασικά συστήματα αμοιβών και παροχών που με μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιούνται σήμερα από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.

24χ17 εκ., 399 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ειδικές Επιστημονικές Εκδόσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 658.1 (Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού)
ISBN: 978-960-7860-73-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7860-73-Χ
Βάρος: 0.654 κιλά
Εκδότης: Προπομπός
Έτος Κυκλοφορίας: 2012
Γράψε τη δική σου κριτική
27.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.65
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βαξεβανίδου, Μαρία
Η Μαρία Βαξεβανίδου είναι Διδάκτορας και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στην Οικονομική Ανάλυση και τη Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων. Επίσης, είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και στις Ποσοτικές Μεθόδους. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και μελέτες της σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά κι έχει εκπονήσει μελέτες για φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και για το Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ. Είναι στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης και έχει υπηρετήσει ως Ακόλουθος Τύπου, Γραμματέας και Σύμβουλος Επικοινωνίας στις Πρεσβείες της Ελλάδος στη Λευκωσία και τη Σόφια.

Ρεκλείτης, Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Ρεκλείτης είναι καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Χαλκίδας. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το ΕΜΠ. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Ανώτατη Εκπαίδευση τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, Logistics Management. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα Διοίκησης, Διοικητικών Καινοτομιών, Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Στρατηγικής. Έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία του αντικείμενου του και έχει δημοσιεύσει έργα του σε αναγνωρισμένου κύρους επιστημονικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.