Management ανθρώπινων πόρων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Management ανθρώπινων πόρων

Θεωρία και πράξη

Μαρία Βαξεβανίδου

Παναγιώτης Ρεκλείτης

27.70€ -10% 24.93€

Στο βιβλίο δίνεται έμφαση στον Προγραμματισμό των Ανθρώπινων Πόρων, καθώς εξετάζονται διεξοδικά οι παράγοντες του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων, που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωσή του. Ως πρακτική εφαρμογή, δίνονται μαθηματικά υποδείγματα και διαμορφώνονται προβλήματα για τη λήψη αποφάσεων σε ό,τι αφορά στην ορθή κατανομή των ανθρώπινων πόρων στις διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, λαμβάνοντας υπόψη τους τυχόν περιορισμούς. Επίσης, περιλαμβάνονται οι πιο ενδεδειγμένες εφαρμογές, μέθοδοι και χρηστικά εργαλεία για την ανάλυση και την περιγραφή θέσεων εργασίας, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στη σύγχρονη βιβλιογραφία, αλλά και εφαρμόζονται σε μεγάλες διεθνείς και ελληνικές επιχειρήσεις.
Ακόμη, αναλύονται τα βασικά στάδια για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης των ανθρωπινών πόρων και προτείνονται όλες οι δυνατές και σύγχρονες μέθοδοι και τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν, για να καταστεί η εκπαίδευση αποτελεσματική για τους εργαζόμενους, αλλά και για την επιχείρηση.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Βαξεβανίδου

Μαρία Βαξεβανίδου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Βαξεβανίδου είναι Διδάκτορας και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στην Οικονομική Ανάλυση και τη Διαχείριση των Ανθρώπινων Πόρων. Επίσης, είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και στις Ποσοτικές Μεθόδους. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και μελέτες της σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά κι έχει εκπονήσει μελέτες για φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και για το Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ. Είναι στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Ενημέρωσης και έχει υπηρετήσει ως Ακόλουθος Τύπου, Γραμματέας και Σύμβουλος Επικοινωνίας στις Πρεσβείες της Ελλάδος στη Λευκωσία και τη Σόφια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Ρεκλείτης

Παναγιώτης Ρεκλείτης (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Ρεκλείτης είναι καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Χαλκίδας. Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το ΕΜΠ. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Ανώτατη Εκπαίδευση τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων, Logistics Management. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα Διοίκησης, Διοικητικών Καινοτομιών, Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Στρατηγικής. Έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία του αντικείμενου του και έχει δημοσιεύσει έργα του σε αναγνωρισμένου κύρους επιστημονικά περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
399
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.654 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση