Μοντάχα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μοντάχα

Μυθιστόρημα

Hala El Badri

17.24€ -10% 15.52€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606627989

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Ηλέκτρα

Ο Τάχα, κοινοτάρχης του Μοντάχα, ενός μικρού χωριού στην ενδοχώρα της Αιγύπτου, κάπου κοντά στο Δέλτα του Νείλου, προσπαθεί, παρά τις αντιξοότητες και τις αρνητικές εξελίξεις της ταραγμένης κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά πενταετίας του 1945-50, να προστατεύσει τους κατοίκους του χωριού από τα δεινά που το απειλούν (υποχρεωτικές επιστρατεύσεις των κατοίκων, επιδημίες κ.λ.π) και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι κάτοικοι να ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια. Αγνοώντας τα δικά του όνειρα και αντιπαλεύοντας τις προσωπικές του επιδιώξεις, προσπαθεί να ξεπερνά τους σκοπέλους που εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο, ώστε να εκπληρώσει το καθήκον του. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πέρσα Κουμούτση

Πέρσα Κουμούτση (Μεταφραστής)

Η Πέρσα Κουμούτση, είναι συγγραφέας και μεταφράστρια λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στο Κάιρο, Αιγύπτου και ήρθε στην Ελλάδα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Αιγυπτιακού Πανεπιστημίου του Καΐρου. Από το 1993 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη λογοτεχνική μετάφραση από τα αραβικά και τα αγγλικά. Εκτός από έργα αγγλόφωνων συγγραφέων, έχει μεταφράσει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Αιγύπτιου νομπελίστα λογοτέχνη Ναγκίμπ Μαχφούζ από τα αραβικά, καθώς και έργα άλλων σημαντικών Αράβων δημιουργών. Το 2001, τιμήθηκε για το σύνολο των μεταφράσεών της με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, ενώ το αιγυπτιακό κράτος την έχει βραβεύσει δύο φορές για τη συνεισφορά της στα γράμματα. Έχει λάβει Ειδική Διάκριση από το Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αλ Αζχάρ ενώ έργα της έχουν μεταφραστεί στην αραβική γλώσσα. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή λογοτεχνικά συνέδρια, ενώ κείμενα και πεζά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2002 μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα πάντα με κύριο άξονα τον διαπολιτισμικό διάλογο ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Τα βιβλία της "Στους δρόμους του Καΐρου" (2014), "Δυτικά του Νείλου" (2006) και "Αλεξάνδρεια στον δρόμο των ξένων" (2002) κυκλοφορούν από τον Εθνικό Οργανισμό Βιβλίου της Αιγύπτου.

Hala El Badri

Hala El Badri (Συγγραφέας)

Η Αιγύπτια συγγραφέας Χάλα ελ Μπάντρι γεννήθηκε στο Κάιρο, στις 15 Οκτωβρίου του 1954. Αποφοίτησε από το τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου (1989), όπου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπόριο και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 1988, έχει δημοσιεύσει τα μυθιστορήματα "Swimming in the Jar" (1988), "Not Now" (1998), "A Certain Woman" (2001 - Βραβείο Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου του Καΐρου), τις συλλογές διηγημάτων "The Dance of the Sun and Cloud" (1989), "The Horse Wings" (1992) "The Aunt Palace" (2007) και τα μελετήματα "Tales frοm El Khalsa" (1980), "Egyptian Peasant in Iraqi Land" (1980) "Iraqi Women" (1980), "Passion of Story Telling" (1988). Ως δημοσιογράφος, υπήρξε αρχισυντάκτρια ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, καθιέρωσε εκπομπές πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, επέβλεψε το πρόγραμμα νεανικής επιμόρφωσης και συνέβαλε στην καθιέρωση γυναικείων περιοδικών στο Ιράκ. Το έργο της αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης μεταπτυχιακών και διπλωματικών εργασιών στο τμήμα Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
348
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.416 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση