Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στην επεμβατική ακτινολογία
(Διαδερμικές μικροεπεμβατικές θεραπευτικές μέθοδοι)
Συγγραφέας:   Πάρις Α. Παππάς


Εισαγωγή στην επεμβατική ακτινολογία
Μέσα στον ελάχιστο χρόνο από την εμφάνισή της, μόλις έναν αιώνα πριν, η Ακτινολογία έχει να επιδείξει θεαματική εξέλιξη. Από την απλή απεικόνιση των εσωτερικών οργάνων, με διαρκώς βελτιωμένες μεθόδους και αυξανόμενη ευαισθησία, σήμερα φθάνει να εκτοπίζει κλασικές και καταξιωμένες χειρουργικές τεχνικές, αλλά και να προσφέρει πρωτόγνωρες δυνατότητες στην Ιατρική. Ο κλάδος της Επεμβατικής Ακτινολογίας, ώριμος πλέον και εμπεδωμένος, εντάσσεται στην καθημερινή φροντίδα υγείας. Οι ήδη εφαρμοσμένες μέθοδοι, οι καταξιωμένες στην πράξη ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές της Επεμβατικής Ακτινολογίας, παρουσιάζονται στο νέο βιβλίο του δρ Π.Α. Παππά "Εισαγωγή στην επεμβατική ακτινολογία", που κυκλοφορεί ήδη από τις Ιατρικές Εκδόσεις Βήτα.

Ο συγγραφέας, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαθέτει μακρά εμπειρία και είναι καταξιωμένος στο χώρο της Επεμβατικής Ακτινολογίας. Το γεγονός αυτό μαρτυρεί και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του βιβλίου, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προέρχεται από το προσωπικό του αρχείο. Αρχίζοντας από τα υλικά, τα χρησιμοποιούμενα φάρμακα και τις διαθέσιμες τεχνικές, το κείμενο προχωρεί στην περιγραφή των δυνατών επεμβάσεων, ταξινομημένων κατά όργανα και συστήματα. Παρουσιάζονται διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι στο θώρακα και στην κοιλιά, διαδερμικές επεμβάσεις στα χοληφόρα και στο ουροποιητικό σύστημα, όπως και σε αγγειακές παθήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει ο συγγραφέας στην επεμβατική ακτινολογία των μοσχευμάτων νεφρού, ήπατος και παγκρέατος, καθώς και στην επεμβατική νευροακτινολογία.

Με απλή και προσιτή διατύπωση, αλλά και με πλούσια επεξηγηματική εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό συμπληρώνει την υπάρχουσα βιβλιογραφία έγκυρα και κατανοητά. Εύλογα αναμένεται να αναδειχθεί σε χρήσιμο διδακτικό και πληροφοριακό βοήθημα για φοιτητές, ειδικευόμενους, αλλά και κλινικούς ιατρούς.

24χ17 εκ., 207 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.075 7 (Ακτινολογία)
ISBN: 978-960-452-056-5
ISBN (10ψήφιο): 960-452-056-3
Βάρος: 0.64 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
45.87
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

40.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.