Το κορίτσι από την Ουαλία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κορίτσι από την Ουαλία

Μυθιστόρημα

Peter Ho Davies

20.29€ -27% 14.81€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604352036

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Πόλις

Το κορίτσι από την Ουαλία είναι η Έστερ Έβανς. Μόλις δεκαεφτά χρονών, έχει ζήσει όλη της τη ζωή στο απόμερο ορεινό χωριό της. Ονειρεύεται να ανοιχτεί στον κόσμο, ώσπου, το 1944, τους τελευταίους μήνες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο κόσμος έρχεται σ` αυτήν, όταν φτάνουν στο χωριό της πρώτα Άγγλοι στρατιώτες για να στήσουν ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου και, στη συνέχεια, οι πρώτοι Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου στην Ουαλία, ανάμεσά τους και ο υπαρχηγός του Χίτλερ, ο Ρούντολφ Ες.

Η Έστερ, ένα καλοκαιριάτικο απόγευμα, ακολουθεί μια ομάδα σχολειαρόπαιδων ώς το στρατόπεδο. Τα
αγόρια χλευάζουν και ειρωνεύονται τους κρατουμένους, μα ανάμεσά τους ένας ξεχωρίζει. Είναι ο Κάρστεν Σίμερινγκ, Γερμανός δεκανέας, μόλις δεκαοχτώ χρονών, ένας νέος με βασανισμένη συνείδηση που παλεύει να διατηρήσει την τιμή και την ανθρωπιά του. Η Έστερ νιώθει να της ασκεί, αυτός ο νεαρός Γερμανός, έντονη έλξη.

Με αφορμή το επικίνδυνο ειδύλλιο στο οποίο θα εμπλακούν οι δύο αυτοί νέοι, από τόσο διαφορετικούς
κόσμους, ο Πήτερ Χο Ντέιβις συνθέτει μια δυνατή ερωτική ιστορία στην οποία παρεμβάλλεται η εξιστόρηση της ανάκρισης του Ες από τον Γερμανοεβραίο Ρόδεραμ, στέλεχος της Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και καταγράφει με επιτυχία την ιστορική στιγμή που οι Άγγλοι αγωνίζονταν για τη νίκη, οι Γερμανοί συνειδητοποιούσαν τα αδιέξοδα του ναζισμού, ενώ οι Ουαλοί, στην πλειονότητά τους τοπικιστές και αυτονομιστές, προσπαθούσαν να καταλάβουν αν μπορούσαν να γίνουν κάτι περισσότερο από αυτοεξόριστοι στον τόπο τους.

Στο συναρπαστικό και πολυεπίπεδο αυτό μυθιστόρημά του ο Πήτερ Χο Ντέιβις ερευνά πώς ο πόλε-
μος επηρεάζει τη σχέση των ανθρώπων με τον τόπο που θεωρούν πατρίδα και πώς η γλώσσα λειτουργεί ως πεδίο μάχης διαφόρων επιρροών αλλά και ως παράγοντας αλλαγής. Ο συγγραφέας καταγράφει τη σύγκρουση της προσωπικότητας και της τοπικής ταυτότητας με την εθνική ταυτότητα, καθώς και της προσωπικής ιστορίας με την Ιστορία.

Χρύσα Τσαλικίδου (Μεταφραστής)


Peter Ho Davies

Peter Ho Davies (Συγγραφέας)

Ο Peter Ho Davies γεννήθηκε το 1966 στο Κόβεντρυ της Μ. Βρετανίας, από πατέρα Ουαλό και μητέρα Κινέζα. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Το 1992 εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης. Εργάστηκε στη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε ποικίλα περιοδικά και εφημερίδες, ενώ διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες, μεταξύ των οποίων η "Prze Stories: The O. Henry Awards" 1998 και "Best American Short Stories" 1995, 1996 και 2001. Η πρώτη του συλλογή διηγημάτων, "The Ugliest House in the World" (1998), περιλαμβάνει ιστορίες που διαδραματίζονται στη Μαλαισία, τη Νότια Αφρική και την Παταγωνία και βραβεύτηκε με το PEN/Macmillan Silver Pen Award και το Mail on Sunday/John Llewellyn Rhys Prize. Η δεύτερη συλλογή του, "Equal Love", εκδόθηκε το 2000. Ο Peter Ho Davies διευθύνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Το 2003 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Granta ένας από τους είκοσι καλύτερους νέους μυθιστοριογράφους της Μ. Βρετανίας. "Το κορίτσι από την Ουαλία" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
456
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.575 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση