Μυστικές διδασκαλίες και θεωρίες
zoom in
12.90€ -10% 11.61€

(. . .) Σχεδόν πάντα, η επαφή με τις εσώτερες διαστάσεις μιας πνευματικής διδασκαλίας συνοδεύεται από κάποια μορφή άσκησης. Επειδή στους καταναλωτικούς καιρούς μας η θέαση της εσωτερικής πλευράς των παραδόσεων γίνεται όλο και πιο δύσκολη, επιλέξαμε να συγκεντρώσουμε σε ένα τόμο ορισμένες πολύ σημαντικές εσωτερικές διδασκαλίες και θεωρίες, από διάφορες αρχαίες και πιο σύγχρονες πηγές σοφίας. Βασική μας πρόθεση είναι η πολύ προσεγμένη αυτή επιλογή σπάνιων όψεων και κειμένων να συμβάλει, σε όσους και όσες τα μελετήσουν, στην κατανόησή τους όσον αφορά τη δική τους προσωπική πορεία μέσα στο Μεγάλο Ταξίδι.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κωνσταντίνος Θ. Ζάρρας (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Θ. Ζάρρας γεννήθηκε το 1964 στη Λαμία. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Χώρος ειδίκευσης του είναι ο ιουδαϊσμός, η περίοδος του Δεύτερου Ναού (θεολογία και γραμματεία) και ο μυστικός ιουδαϊσμός του Θρόνου και των Ανακτόρων του Θεού, όπου και η διδακτορική του διατριβή. Πεδία έρευνας και συγγραφής του αποτελούν ο ιουδαϊσμός, το ιουδαϊκό υπόβαθρο της Καινής Διαθήκης, το ζήτημα της ουρανίας ανόδου και της μεταμόρφωσης του ήρωα σε αγγελική οντότητα, οι σχέσεις Ιουδαίων και Χριστιανών, η προσευχή στον ιουδαϊσμό, τα χειρόγραφα της Νεκράς Θαλάσσης, ο αρχαίος, μεσαιωνικός και μεταμεσαιωνικός μυστικός ιουδαϊσμός, καθώς και η σχέση των εσωτερικών μανδαϊκών κειμένων με τον μυστικό ιουδαϊσμό. Τελευταίο έργο του: "Ταλμούδ" (Έννοια, Αθήνα, 2015).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέφανος Ελμάζης (Συγγραφέας)

Ο Στέφανος Ελμάζης είναι πτυχιούχος Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και εκδότης-διευθυντής των περιοδικών "Άβατον", "Mystery" και του εκδοτικού οίκου "Αρχέτυπο".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Ζ. Κώνστας (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Ζ. Κώνστας είναι ηλεκτρονικός και συγγραφέας. Ζει και εργάζεται στη Σύρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Σταματιάδου

Μαρία Σταματιάδου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Σταματιάδου γεννήθηκε στην Κομοτηνή και από 1987 ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο. Στα φοιτητικά της χρόνια υπήρξε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών και δημοσίευσε δοκίμια σε διάφορα εναλλακτικά έντυπα. Ακόμη σπούδασε θέατρο και συμμετείχε σε θεατρικά σχήματα. Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε με την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας, με τη θρησκειολογία και τη φιλοσοφία. Σήμερα, εκτός από τη δικηγορία, ασχολείται με τη συγγραφή και επιμέλεια βιβλίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αγάπη Νταϊφά (Συγγραφέας)

Η Αγάπη Νταϊφά είναι συγγραφέας, μεταφράστρια και αρθρογραφεί στον ειδικό κυρίως τύπο. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό βιβλίο των εκδόσεων Αρχέτυπο "Γυναίκες και Ιερό".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κίμων Θεοδωρόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κίμων Θεοδωρόπουλος είναι καθηγητής στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Παράλληλα ασχολείται με μεταφράσεις βιβλίων πνευματικού περιεχομένου, και κυρίως έργων του Σβέντενμποργκ και Σούφι ποιητών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ειρήνη Λεονάρδου (Συγγραφέας)

Η Ειρήνη Λεονάρδου γεννήθηκε το Γενάρη του 1959 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Λύκειο της σχολής Βαλαγιάννη και παρακολούθησε σπουδές κλασικού χορού. Ασχολήθηκε με την έρευνα του Παράξενου από τα δεκατρία της χρόνια και άρχισε να γράφει σχεδόν την ίδια εποχή, ενώ παράλληλα πήρε μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Παιδί του ανοικτού ορίζοντα και της φύσης, αγαπά τα ζώα και λατρεύει τα ταξίδια. Ζει με την οικογένειά της στην αγροικία τους, σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, και μοιράζει το χρόνο της στην έρευνα, το γράψιμο και τη φροντίδα των δικών της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Γιαλαμάς (Συγγραφέας)

Ο Γιαλαμάς Ιωάννης γεννήθηκε το Μάιο του 1964 στο Βέλγιο. Εγκαταστάθηκε οριστικά στην Ελλάδα το 1978 και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1983. Από μικρός εκδήλωσε ζωηρό ενδιαφέρον σε θέματα μεταφυσικής και αστρολογικής αναζήτησης. Από το 1980 ασχολείται εντατικά με την αστρολογία, η οποία παραμένει έκτοτε μόνιμη συνοδοιπόρος στη ζωή του. Ασχολείται παράλληλα με θέματα που βοηθούν στον εμπλουτισμό των γνώσεων αυτών, όπως ψυχολογία, αστρονομία, περιβαλλοντολογία, ιστορία και κλιματολογία. Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό "Madame Figaro" (1995), στο "Παιδί μου και Εγώ" (1998) και στην οικονομική εφημερίδα "Δείκτης" (1999). Από το 2001 αρθρογραφεί επίσης στο σοβαρό Αμερικανικό site της "Lois Rodden" πάνω σε εξειδικευμένα αστρολογικά θέματα. Στα τέλη του 2001 εξέδωσε το πρωτότυπο αστρολογικό ημερολόγιο "Ο0ι λεωφόροι των πλανητών, οδηγοί της ζωής" το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στα τέλη του 2003 εξέδωσε το αποκαλυπτικό βιβλίο "Πρόσκληση σε αστρολογικό συμπόσιο" το ύφος του οποίου είναι καθαρά διαλεκτικό και ανθρωπομορφικό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Ελμάζης (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Ελμάζης είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και βοηθός αρχισυντάκτη στο περιοδικό "Άβατον".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άγγελος Βιαννίτης (Συγγραφέας)

Ο Άγγελος Βιαννίτης είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και κλινικός υπνοθεραπευτής και έχει ειδικευτεί στην ανάλυση ονείρων και στις εφαρμογές DreamWork με τον S.K. Williams. Από το 1998 διευθύνει το Ονειρικό Εργαστήρι, διοργανώνοντας σεμινάρια και εργαστήρια με θέμα την ανάλυση και ερμηνεία των ονείρων, το συνειδητό ονείρεμα και τη Θιβετανική Ονειρική Γιόγκα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικήτας Κοράλης (Συγγραφέας)

Ο Νικήτας Κοράλης έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. Είναι επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού και ασχολείται σοβαρά με τη μελέτη των μεγάλων ιερών παραδόσεων των λαών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Murat Yagan (Συγγραφέας)

Ο Μουράτ Γιαγκάν είναι ένας από τους παλαιότερους μυημένους του Αμούστα Κεμπζέχ. Ζει μόνιμα στον Καναδά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Δημητρόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Δημητρόπουλος είναι μαθηματικός και τώρα κάνει master στη Φιλοσοφία των Επιστημών. Επίσης ασχολείται δέκα χρόνια με τις πολεμικές τέχνες. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέφανος Ελμάζης (Επιμέλεια)

Ο Στέφανος Ελμάζης είναι πτυχιούχος Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και εκδότης-διευθυντής των περιοδικών "Άβατον", "Mystery" και του εκδοτικού οίκου "Αρχέτυπο".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
240
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.353 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση