Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εμπορικές συμβάσεις
(Σύγχρονα κάθετα συστήματα διανομής: Δικαιόχρηση - Franchising)
Συγγραφέας:   Νίκη Γ. Γκοτσοπούλου


Εμπορικές συμβάσεις
Η παρούσα έκδοση αποτελείται από μελέτες, άρθρα και γνωμοδοτήσεις που έχουν γραφεί κατά την περίοδο 2000-2006 και έχουν δημοσιευθεί στον Ελληνικό και Διεθνή νομικό Τύπο. Επίσης, περιλαμβάνονται υποδείγματα προσυμφώνων - συμβάσεων δικαιόχρησης, όπως έχουν προκύψει από την ελληνική και διεθνή πρακτική.

Στόχος της συγγραφέως είναι η επισκόπηση μιας επιστημονικής όσο και πρακτικής προσπάθειας προσέγγισης ενός από τα σύγχρονα κάθετα συστήματα διανομής, όπως είναι η δικαιόχρηση (franchising), που απασχόλησε ιδιαίτερα την ακαδημαϊκή - πανεπιστημιακή νομική κοινότητα σε επιστημονικό επίπεδο και τον εμπορικό και νομικό κόσμο σε πρακτικό επίπεδο την τελευταία κυρίως δεκαετία, να συντελέσει στην καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση του μελετητή - αναγνώστη σχετικά με το θεσμό του franchising, και τις μικτές συμβάσεις που απορρέουν απ΄ αυτό.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 200 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-89116-7-3
ISBN (10ψήφιο): 960-89116-7-2
Βάρος: 0.387 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γκοτσοπούλου, Νίκη Γ.
Η Νίκη Γκοτσοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε με άριστα από το Κλασικό Λύκειο Πατρών. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά την αποφοίτησή της συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας. Παρακολούθησε με επιτυχία διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, Master of Philosophy (M.Phil), και παράλληλα απέκτησε Πτυχίο Έρευνας και Διδασκαλίας για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές (Postgraduate Research Training) από το Graduate Research Institute Business Law) και ανακηρύχθηκε με άριστα Διδάκτωρ Νομικής του πανεπιστημίου του Hull. Δίδαξε Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο σε προπτυχιακούς φοιτητές του ιδίου πανεπιστημίου. Ως Ειδική Επιστήμονας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης δίδαξε μαθήματα Αστικού Δικαίου σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Είναι μέλος της Επιτροπής για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Διέλευσης Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Νομικών (International Bar Association) στις Επιτροπές Διεθνών Εμπορικών Συμβάσεων, Διεθνούς Franchising και Δικαιωμάτων Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Committe of International Commercial Contracts, Committee of International Franchising and Committee of Industrial and Intellectual Property Rights). Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογών Franchising (Franchising Research and Advice Center). Είναι συγγραφέας του ξενόγλωσσου βιβλίου (στην αγγλική γλώσσα) με τίτλο "Franchise Agreements. Legal Practices in International Arena, in European Community, in England and in Greece". Έχει δημοσιεύσει νομικές μελέτες, έρευνες και άρθρα σε διεθνή νομικά περιοδικά, όπως στο "Business Law Review", "International Lawyer", καθώς και σε ελληνικά νομιμά περιοδικά, Δίκαιο Επιχειρήσεων και Εταιριών, Νομικό Βήμα, Digesta κ.ά. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.