Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική χημικής μηχανικής
Συγγραφέας:   Δημήτριος Π. Τάσιος


Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική χημικής μηχανικής
Το βιβλίο αυτό προσφέρει στους φοιτητές -προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς- και στους μηχανικούς ή χημικούς τις βάσεις, τη μεθοδολογία και τις βιβλιογραφικές παραπομπές, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για την κατανόηση του αντικειμένου, την εμπέδωση της γνώσης και την πρακτική εφαρμογή της. Έτσι, πέραν της κλασικής θεματολογίας: νόμοι της θερμοδυναμικής, ιδιότητες καθαρών σωμάτων και μειγμάτων, ισορροπία φάσεων και χημικών αντιδράσεων, το βιβλίο περιέχει επίσης τα ακόλουθα κεφάλαια:
- Διατήρηση της ενέργειας. Περιγράφει την απαραίτητη μεθοδολογία για τον προσδιορισμό εκείνων των βημάτων μιας διεργασίας, στα οποία μπορεί να γίνει εξοικονόμηση χρήσιμης ενέργειας.
- Διαμοριακές δυνάμεις. Παρέχει το υπόβαθρο για τη χρήση της μοριακής θερμοδυναμικής, που επιτρέπει να ξεπεραστούν ορισμένοι από τους περιορισμούς της κλασικής ή της στατιστικής θερμοδυναμικής.
- Κυβικές καταστατικές εξισώσεις. Βοηθά τον αναγνώστη να εξοικειωθεί με το βασικό εργαλείο για τη συσχέτιση και την πρόβλεψη των θερμοφυσικών ιδιοτήτων και της ισορροπίας φάσεων.
- Στοιχεία στατιστικής μηχανικής και εφαρμογές της. Προσφέρει το απαραίτητο υπόβαθρο για την εκτίμηση και την παρακολούθηση της συνεχώς αυξανόμενης συνεισφοράς της στατιστικής μηχανικής στη θερμοδυναμική.

Τέλος, τα πολλά παραδείγματα και προβλήματα έχουν σχεδιαστεί στοχεύοντας στην κατανόηση περισσότερο παρά στην απομνημόνευση, ενώ τα προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία περιέχονται στο CD που συνοδεύει το βιβλίο -σε συνδυασμό με τα επιμέρους κεφάλαια- βοηθούν στην εξοικείωση του αναγνώστη με τις τυπικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία για τους υπολογισμούς της ογκομετρικής συμπεριφοράς και της ισορροπίας φάσεων.

24χ17 εκ., 714 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 536.7 (Θερμοδυναμική )
Άλλα πρόσωπα: Κωστής Μαγουλάς (Μεταφραστής) , Κωστής Μαγουλάς (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-254-558-4
ISBN (10ψήφιο): 960-254-558-5
Βάρος: 1.237 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
46.86
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτριος Τάσιος είναι καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Έχει διατελέσει επί μία εικοσαετία καθηγητής στο Department of Chemical Enginneering and Environmental Science, New Jersey Institute of Technology, USA. Έχει 35ετή εμπειρία στη διδασκαλία της Θερμοδυναμικής Χημικής Μηχανικής και εκτεταμένη ερευνητική δραστηριότητα σε δέματα θερμοδυναμικής, Φυσικών Διαχωρισμών και Περιβάλλοντος, με πλέον των 120 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και 100 ανακοινώσεων σε συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.