Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκπαιδευτική ψυχολογία
(Μαθησιακές δυσκολίες (Το παιδαγωγικό ατύχημα))
Συγγραφέας:   Γεώργιος Η. Δήμου


Offer
Με τον δεύτερο τόμο της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας ο συγγραφέας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εννοιολογική και θεωρητική άποψη για το φαινόμενο των μαθησιακών δυσκολιών. Οι κριτικές αναλύσεις που πραγματοποιούνται περιγράφουν με σαφήνεια και οριοθετούν συστηματικά ένα εννοιολογικό και θεωρητικό πλαίσιο κατανόησης, εξήγησης και αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών στο σχολείο σε μιαν αυστηρά εμπράγματη και απόλυτα ελέγξιμη βάση. Οι αρχές και τα στοιχεία με τα οποία συναρθρώνεται και δομείται ο τόμος αυτός εξασφαλίζουν στον ενδιαφερόμενο μια στερεή επιστημονική θέση για το συγκεκριμένο φαινόμενο και του παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τα εργαλεία και τις μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και διορθωτικής παρέμβασης.
Οι αναλύσεις για την αποσαφήνιση του θεωρητικού πλαισίου, διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις και τους όρους να οριοθετηθούν συστηματικά δυνατότητες και τρόποι προληπτικής παρέμβασης, κοντά στα πράγματα, για την πρώτη κυρίως φάση της σχολικής ένταξης των μαθητών και παράλληλα να οργανωθούν οι αρχές μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, για τη διάγνωση και την διορθωτική παρέμβαση των μαθησιακών δυσκολιών στο σχολείο.

21χ14 εκ., 237 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία )
ISBN: 978-960-01-1218-4
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1218-5
Βάρος: 0.363 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Ηλ. Δήμου είναι καθηγητής της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Διευθυντής του εργαστηρίου «Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Έρευνας» και Πρόεδρος του ΠΜΣ «Λογοθεραπείας». Διετέλεσε διαδοχικά Πρόεδρος και Κοσμήτορας στη Σχολή Επιστημών Αγωγής (1992-1999) καθώς και Αντιπρύτανης και Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1997-2006). Είναι από το 2005 μέλος της UNESCO και πολλών επιστημονικών ενώσεων και επιτροπών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συγγράψει 8 επιστημονικά βιβλία, 18 βιβλία για την εκπαίδευση, 17 μελέτες/ προτάσεις (που υλοποιήθηκαν ή ενσωματώθηκαν σε νόμους) καθώς επίσης και 95 δημοσιευμένα άρθρα/μελέτες. Στην πολυετή ακαδημαϊκή του διαδρομή με μια σειρά διαλέξεων, ανακοινώσεων και σεμιναρίων έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό και ουσιαστικό έργο κοινωνικής και ακαδημαϊκής παρέμβασης στον τόπο μας. Κατάγεται από τα Βασιλικά της Εύβοιας και είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.