Το μυστικό της σοφίτας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το μυστικό της σοφίτας

Μαρία Καρέλα

Η ιστορία ξεκινάει το 1959 και ξετυλίγεται στην Αχαϊκή γη, στην Πάτρα. Ήρωές της τα μέλη της οικογένειας Σταθόπουλου, βιομηχάνου κρασιών και ναυτιλιακού πράκτορα. Η Ελλάδα μετρά τις πληγές της κατοχής και του εμφυλίου, όμως η οικογένεια Σταθόπουλου, ζει μέσα στην χλιδή και την ανεμελιά.

Ένα φοβερό μυστικό στοιχειώνει το αστικό σπίτι και η θύελλα δεν αργεί να ξεσπάσει.
Κρυμμένα μυστικά και ένοχα πάθη, οδηγούν τους πρωταγωνιστές στην τρέλα και το θάνατο.

Διαφέρει μόνο η Κλειώ, η μικρότερη κόρη του Σταθόπουλου. Ανήμπορη ν` αντισταθεί στη φοβερή δίνη, βλέπει τον κόσμο της να καταρρέει, ώσπου η απροσδόκητη εμφάνιση ενός παιδιού ξαναγεννά την ελπίδα.

Μιλώντας με τη φωνή της Κλειώς, η συγγραφέας, βάζει μια μια τις ψηφίδες του κοινωνικού μωσαϊκού της εποχής, φωτίζει σκοτεινές πλευρές και σχολιάζει τα γεγονότα..

Σμπίροι και καταδότες, φιλοδοξίες και πολιτικές συγκρούσεις, ίντριγκες και φλογερά πάθη, ανομολόγητοι έρωτες, και μια πατροκτονία, συνθέτουν μια δυνατή αφήγηση που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Με μοτίβο το αρχαίο δράμα, σύγχρονα υλικά και χιούμορ, η Μαρία Καρέλα αφηγείται ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, που αποτελεί ταυτόχρονα ύμνο στη γυναικεία φύση.

Μαρία Καρέλα

Μαρία Καρέλα (Συγγραφέας)

"H ζωή μας μια βόλτα" είναι το πέμπτο μυθιστόρημα της Μαρίας Ελ. Καρέλα. Προηγήθηκαν, οι "Πέτρινες μνήμες", το"Ηλιοβασίλεμα στο Μετζάο", η "Πατρινέλλα" (2002) και "Δύο καλοκαίρια στο ονειροδρόμιο" (2003). Από το 1992, έχουν κυκλοφορήσει οι συλλογές διηγημάτων "Αποκοτιές", "Επιμύθιο σιωπής", "In memoriam" και "Τραπέζ". Για το έργο της έχει βραβευθεί από την Ένωση Λογοτεχνών Αθηνών, με χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα ενώ έχει επίσης τιμηθεί, από το "Σπίτι της Ευρώπης", τη Νέα Κίνηση Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων - 19ο Φεστιβάλ Πάτρας. Είναι γνωστή ζωγράφος και έχει επανειλημμένα επαινεθεί για την εργασία της. Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος. Είναι μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος και αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοϊταλικής Φιλίας και Έρευνας -Ούγκο Φόσκολο- και του αχαϊκού τμήματος του Οργανισμού για τη Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας. Η Μαρία Καρέλα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα και ασχολείται ενεργά με τα κοινά του τόπου της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
396
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.488 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση