Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σχολή Μωραΐτη 1936 - 2006: Ξεφυλλίζοντας 70 χρόνια παιδείας
Συγγραφέας:   Αλέξης Δημαράς


Σχολή Μωραΐτη 1936 - 2006: Ξεφυλλίζοντας 70 χρόνια παιδείας
Το βιβλίο αυτό σχεδιάστηκε με την πρόθεση να απευθυνθεί σε αναγνώστες που ανήκουν σε δύο σαφώς διαφορετικές ομάδες: σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια γενική εντύπωση για την πορεία της Σχολής Μωραΐτη στα πρώτα εβδομήντα χρόνια της και σε όσους ενδιαφέρονται για τα κοινωνικά ή ειδικότερα τα εκπαιδευτικά θέματα.
Οι πρώτοι θα ξεφυλλίσουν τις σελίδες του βιβλίου, θα κοιτάξουν το εικαστικό υλικό, θα σταματήσουν σε μια φωτογραφία, θα διατρέξουν μια λεζάντα ή ένα "εικονογραφικό" παράθεμα. Μπορεί ακόμη, παρασυρμένοι από μια θύμηση ή απορημένοι μπροστά σε κάτι που τους φάνηκε παράδοξο, να οδηγηθούν στην ανάγνωση και αντίστοιχων παραγράφων του κυρίως κειμένου.
Οι άλλοι θα διαβάσουν το σύνολο ή τμήματα που βρίσκονται πιο κοντά στα ενδιαφέροντά τους, συμπληρώνοντας κάθε φορά το κείμενο με πληροφορίες -κάποτε πολλές- από το εικονογραφικό υλικό, τα παραθέματα, τις λεζάντες.
Αυτή τη διπλή στόχευση την επέβαλε από τη μια η διάθεση να προσφερθεί ένα σημείο επαφής με το Σχολείο σε όσους το γνώρισαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, και από την άλλη η έλλειψη εργασιών για την ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση γενικότερα και για επιμέρους σχολεία ειδικότερα. Και ήταν από την αρχή φανερό ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για τη σύνθεση δύο διαφορετικών έργων (που έτσι κι αλλιώς θα επικαλύπτονταν σε πολλά) και ότι τέτοιες δουλειές συνήθως δεν επαναλαμβάνονται. [...]

(από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα)


Σημείωση: Πρόλογος: Χρυσάνθη Μωραΐτη - Καρτάλη.

27χ26 εκ., 211 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.495 9 (Σχολεία - Ελλάς - Ιστορία )
Άλλα πρόσωπα: Μαριλένα Λοσίδου (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-85057-6-6
ISBN (10ψήφιο): 960-85057-6-3
Βάρος: 1.343 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
39.01
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.