Εθνική Ελλάδος γεια σου!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εθνική Ελλάδος γεια σου!

Η ιστορία και οι επιτυχίες της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων

Χρήστος Φασούλας

Δομήνικος Κοντολέων

Ένα βιβλίο φόρος τιμής στην ομάδα που προσέφερε στον ελληνικό αθλητισμό τη μεγαλύτερη επιτυχία του μέχρι σήμερα. Ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες, αναδρομή στη μεγάλη πορεία του 2004 και, φυσικά, ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για την τωρινή ομάδα, που ενσαρκώνει τις μεγαλύτερες ελπίδες μας. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάνος Κοντολέων

Μάνος Κοντολέων (Υπεύθυνος Σειράς)

Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ΄ τη Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό "Διάπλαση των Παίδων". Tην πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο. O Mάνος Kοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο. Eίναι ταχτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Aυγή, Bήμα, Διαβάζω, Tραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους". Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδία με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδία και νέους. Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου. Kείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου. O Mάνος Kοντολέων ζει στην Aθήνα μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.


Στάθης Δ. Σταυρόπουλος (Εικονογράφος)

Ο Στάθης (Στάθης Διονυσίου Σταυρόπουλος) γεννήθηκε το 1955 στον Πύργο της Ηλείας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και σκηνοθεσία κινηματογράφου. Εργάστηκε ως γελοιογράφος στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Τα Νέα και Ελευθεροτυπία, όπου θα τον συναντήσετε και σήμερα στην καθημερινή του στήλη "Ναυτίλος", και σε γελοιογραφίες. Συνεργάζεται με τα περιοδικά Μετρό, 4 Τροχοί, Μέτοχος, Νέμεσις, Άλφα κ.ά. Εικονογραφεί βιβλία, φτιάχνει αφίσες, κόμικς, κινούμενα σχέδια και διαφημίσεις. Έχει εκδώσει ως τώρα δεκαεφτά συλλογές με σκίτσα και γελοιογραφίες.


Χρήστος Φασούλας

Χρήστος Φασούλας (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Φασούλας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1961 στον Αλμυρό Βόλου. Σε ηλικία 16 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το λύκειο και εν συνεχεία την Πάντειο. Μολονότι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, προτίμησε τις... αθλητικές, κι έτσι το 1983 πρωτοξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία και το αθλητικό ρεπορτάζ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1993, έχοντας εργαστεί σε όλα τα μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση), ωστόσο το γράψιμο είναι αυτό που τον κέρδισε. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες "Φίλαθλος", "Φως των Σπορ", "Sportime", "Πρώτο Θέμα", με το ραδιοφωνικό σταθμό "Planet" και το συνδρομητικό κανάλι "Supersport".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δομήνικος Κοντολέων (Συγγραφέας)

Ο Δομήνικος Κοντολέων γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1980 στην Αθήνα. Σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος στην αθλητική εφημερίδα "Sport XL". Έχει δουλέψει ακόμη στα έντυπα "Αδέσμευτος Τύπος (Μήτσης)" και "Άνω - Κάτω". Διατηρεί συνεργασία με το περιοδικό της Unicef.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
116
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.334 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση