Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Έλεγχος ποιότητας τροφίμων
(Εργαστηριακός οδηγός)

Έλεγχος ποιότητας τροφίμων
Τα θέματα διατροφικής ασφάλειας βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς όλοι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές προσδοκούν και απαιτούν περισσότερη ασφάλεια, καλύτερη ποιότητα και αντικειμενική ενημέρωση για τα τρόφιμα και τη διατροφή τους, αλλά και έλεγχο για ποιότητα και ασφάλεια όσο το δυνατόν περισσοτέρων δειγμάτων.

Το βιβλίο αυτό, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης, έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπάρχει σε θέματα ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας τροφίμων προσφέροντας, εκτός από ένα βασικό υπόβαθρο, έναν ικανό αριθμό απαραίτητων πρακτικών υποδείξεων και εφαρμογών σε εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμων. Αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό όλες τις βασικές αλλά και πιο εξειδικευμένες εργαστηριακές αναλύσεις καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος τροφίμων (φυτικής και ζωικής προέλευσης), καθώς και αντιπροσωπευτικά υλικά συσκευασίας (πλαστικά, γυαλί και χαρτόνι). Οι αναλύσεις αυτές συνοδεύονται και από αντίστοιχη ερμηνεία των αποτελεσμάτων, καθώς και από τις εικόνες των οργάνων / συσκευών που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή των αναλύσεων αυτών. Περιλαμβάνονται 17 κεφάλαια, η κατανομή των οποίων έγινε με βάση το είδος της ανάλυσης (φυσικοχημική π.χ. υφή, χρώμα, χρωματογραφία και οργανοληπτική). Επίσης, περιέχονται βασικές αρχές και εφαρμογές για θέματα δειγματοληψίας τροφίμων.

Το βιβλίο απευθύνεται στις βιομηχανίες τροφίμων που θα ήθελαν να έχουν μία πληρέστερη ενημέρωση σε θέματα ποιοτικού ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας και έρευνας και ανάπτυξης τροφίμων. Παράλληλα, απευθύνεται στους φοιτητές των πρώτων ετών των τμημάτων Χημείας, Βιολογίας, Βιοχημείας, Ιατρικής, Γεωπονίας και Κτηνιατρικής ως ένας εργαστηριακός οδηγός.

24χ17 εκ., 513 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 664 (Τροφή - Τεχνολογία)
ISBN: 978-960-351-744-3
ISBN (10ψήφιο): 960-351-744-5
Βάρος: 1.12 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
45.87
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο lωάννnς Αρβανιτογιάννης αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιo Θεσσαλονίκης, Τ

Ο Θεόδωρος Βαρζάκας κατέχει Bachelor (Honours) στην Ιατρική Μικροβιολογία και Βιοχημεία (1992), Ρh.D. στην Βιοτεχνολογία Τροφίμων (Ενζυμολογία και Βιοχημική Μηχανική Τροφίμων) και ΜΒΑ στην Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας από το Πανεπιστήμιο του Reading, UK (1998). Επίσης έχει ένα χρόνο μεταδιδακτορική προϋπηρεσία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει στέλεχος Μάρκετινγκ στην φαρμακευτική εταιρεία Γερολυμάτος, στέλεχος Έρευνας και Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ποιότητας στην εταιρεία Chipita, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Υγιεινής στην εταιρεία Lloyds, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στην Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ για 2 χρόνια και από το 2005 είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων στο ΤΕΙ της Καλαμάτας στο γνωστικό αντικείμενο Επεξεργασία Τροφίμων Φυτικής Προέλευσης. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα στην Υγιεινή Τροφίμων και Περιβάλλοντος και είναι ΣΕΠ στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα στην Διασφάλιση Ποιότητος. Επίσης ήταν 407/Λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος στο Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος όπου δίδαξε το μάθημα Τεχνολογία και μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων. Είναι κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει 50 ερευνητικές εργασίες και άρθρα ανασκόπησης σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ή σε ξενόγλωσσα βιβλία, και έχει παρουσιάσει πάνω από 45 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή και Ελληνικά συνέδρια. Επίσης έχει συγγράψει ένα βιβλίο για τα Γενετικά Τροποποιημένα τρόφιμα. Είναι διαπιστευμένος επιθεωρητής κατά ΙRCA και γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά. Τέλος είναι Εκπαιδευτής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ), Εκπαιδευτής του ΕΚΕΠΙΣ και Εκπαιδευτής Μητρώου Εκπαιδευτών ΕΦΕΤ (25) του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διαλέξεις συστημάτων διασφάλισης ποιότητας τροφίμων (ΙSΟ 9000), διαχείρισης περιβάλλοντος (ΙSΟ 14001) και ασφάλειας (ΗΑCCΡ) και συσκευασίας τροφίμων και σε εκπαιδεύσεις χειριστών τροφίμων σε θέματα υγιεινής.

Η Κωνσταντίνα Τζίφα είναι πτυχιούχος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατέχει μεταπτυχιακό στη Διασφάλιση Ποιότητας από το ΕΑΠ και είναι εργαστηριακή συνεργάτης στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.