Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προαγωγή ψυχικής υγείας και εκπαίδευση "Επίκτητος"
(Στρατηγικές αξιολογικής γνωσιακής εκπαίδευσης)
Συγγραφέας:   Μαρία Σ. Βασιλειάδου


Προαγωγή ψυχικής υγείας και εκπαίδευση "Επίκτητος"
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, όπως για παράδειγμα οι αγχώδεις διαταραχές, η κατάθλιψη και η χρήση ουσιών, εμφανίζονται με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα στις σύγχρονες κοινωνίες και έχουν συνήθως δραματικές συνέπειες για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα για τα νεαρότερα άτομα. Η εκπαίδευση των ιατρών, των κοινωνικών φορέων και του κοινού σε θέματα ανάπτυξης ειδικών δεξιοτήτων για την προστασία της ψυχικής υγείας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για την έγκαιρη αναγνώριση των ψυχικών διαταραχών όσο και για την διαμόρφωση υγιέστερου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Την ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων για την ενδυνάμωση των ατόμων με στόχο την προστασία της ψυχικής τους υγείας πραγματεύεται το νέο βιβλίο της Δρ M.S. Vassiliadou «Επίκτητος: Στρατηγικές αξιολογικής γνωσιακής εκπαίδευσης», που κυκλοφορεί από τις Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις.

Η συγγραφέας είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των Πανεπιστημιακών «Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Προαγωγής Ψυχικής Υγείας» στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο βιβλίο της περιγράφει στρατηγικές ανάπτυξης δεξιοτήτων, μέσα από μια επιστημονικά τεκμηριωμένη μεθοδολογία, για την θετική αξιολόγηση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, τη δημιουργική διαχείριση των δυσκολιών της ζωής και την υγιή ανάπτυξη της κοινωνικότητας, χωρίς επικίνδυνες εξαρτήσεις. Το προτεινόμενο σύστημα, το οποίο αποκαλεί «Αξιολογική γνωσιακή εκπαίδευση», επιδιώκει να καθοδηγήσει το άτομο στην ανάκτηση της ηθικής του ταυτότητας και στην αποκατάσταση των κοινωνικών και επικοινωνιακών του δεξιοτήτων. Η καλλιέργεια τέτοιων δεξιοτήτων αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά για το άτομο και την κοινωνία, αλλά και να ενισχύσει τη διαμόρφωση αποφάσεων προς την κατεύθυνση μιας πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ψυχοκοινωνικών ασθενειών, που σήμερα απειλούν την ανθρωπότητα.


Σημείωση: Πρόλογος: Andre Tylee.

24χ17 εκ., 191 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 613 (Υγεία), 616.89 (Ψυχικές ασθένειες)
Άλλα πρόσωπα: Ειρήνη Π. Χριστινάκη - Γλάρου (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-452-049-7
ISBN (10ψήφιο): 960-452-049-0
Βάρος: 0.564 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.